DementorIRL Opublikowano 11 Października 2011 Opublikowano 11 Października 2011 Witam! Czy możecie podpowiedzieć mi, które kontrolki powinny zapalić się po włączeniu zapłonu w a4 1.8 adr 1995? Chodzi mi o to czy powinna zapalić się kontrolka airbag i check engine? U mnie zapala się immo, olej, temperatura i czerwony wykrzyknik. Czy tak ma być? Dziękuję i serdecznie pozdrawiam!
fiskuzz139 Opublikowano 11 Października 2011 Opublikowano 11 Października 2011 Nie chce kłamać ale airbag powinien się zapalić i zaraz wygasnąć...
eu4yaon Opublikowano 11 Października 2011 Opublikowano 11 Października 2011 Nie chce kłamać ale airbag powinien się zapalić i zaraz wygasnąć... dokladnie, ABS ma zgasnąć wtedy jest wszystko wporządku. A co do check engine to jeszcze nie widzialem zeby w b5 sie zaswiecalo.
fiskuzz139 Opublikowano 11 Października 2011 Opublikowano 11 Października 2011 Nie chce kłamać ale airbag powinien się zapalić i zaraz wygasnąć... dokladnie, ABS ma zgasnąć wtedy jest wszystko wporządku. A co do check engine to jeszcze nie widzialem zeby w b5 sie zaswiecalo. u mnie check engine się zapala a wygasa dopiero po odpaleniu auta (nie zawsze od razu ale po pewnym czasie max 30/40sec)
Gość Autonet Opublikowano 11 Października 2011 Opublikowano 11 Października 2011 jesli check engine zapala sie to podepnij pod vaga ,a moze coś tam Ci pokaze .Jesli chodzi o kontrolki to napewno ma sie zaplac air bag i immo .(oczywiscie ma tez zgasnac)
DementorIRL Opublikowano 11 Października 2011 Autor Opublikowano 11 Października 2011 U mnie zapala się immo, olej, temperatura i ten czerwony wykrzyknik ale po odpaleniu wszystko gaśnie. Kontrolki od airbag-a nie widziałem tak samo jak kontrolki od ABS i check engine. Jutro posprawdzam żarówki w zegarach i wtedy będzie wiadomo o co tam chodzi. W którym miejscu są te trzy wyżej wymienione kontrolki(check engine, ABS i airbag)?
DementorIRL Opublikowano 12 Października 2011 Autor Opublikowano 12 Października 2011 Dzisiaj miałem zegary na wierzchu i nie było 2 żarówek(air bag i abs).Po włożeniu lampek wszystko działa tak jak należy i nawet immo się naprawiło bo już łapie za każdym razem Zastanawiam się dlaczego wejście na lampkę check engine jest zaślepione. Czy w tym roczniku występuje check?
davidoff82 Opublikowano 12 Października 2011 Opublikowano 12 Października 2011 Dzisiaj miałem zegary na wierzchu i nie było 2 żarówek(air bag i abs).Po włożeniu lampek wszystko działa tak jak należy i nawet immo się naprawiło bo już łapie za każdym razem Zastanawiam się dlaczego wejście na lampkę check engine jest zaślepione. Czy w tym roczniku występuje check? Nie zetknąłem się z checkiem w naszych furkach '95
DementorIRL Opublikowano 12 Października 2011 Autor Opublikowano 12 Października 2011 davidoff82 trochę mnie uspokoiłeś bo myślałem, że z moją a4 jest coś nie tak Więc kontrolki i immo mam z głowy ale jeszcze kilka drobiazgów jest do zrobienia. A jak jest z pompą paliwa w tym aucie? Włącza się razem z rozrusznikiem czy zaraz po włączeniu zapłonu? Czasami muszę długo kręcić zanim odpali albo dodać trochę gazu żeby załapała.
Rekomendowane odpowiedzi