Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 AVG] Lift - Tylna klapa otwierana z pilota - który kabel?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

posiadam Audi A4 B5 Lift Avant.

Dziś instalowałem w moim audi sterownik centralnego zamka, podłączyłem zamykanie, otwieranie, domykanie i otwieranie szyb i kierunki.

Został mi do podłączenia jeden kabel który służy jako kanał dodatkowy do otwierania tylnej klapy.

Powiedzcie mi proszę w który kabel w której kostce mam się wpiąć żeby go podłączyć? Tylna klapa jest sterowana minusem czy plusem?

Z góry dzięki za pomoc

Ps. Szukałem ale nie znalazłem odpowiedzi.

Opublikowano

nie wiem czy sie nie myle ale wydaje mi sie ze do otwierania tylnej klapy powinienes miec jeszcze jakis inny silownik niz te ori tak mi sie wydaje ale pewnosci nie mam

Opublikowano

Może źle się wyraziłem.

W moim Audi tylna klapa otwierana jest elektrycznym siłownikiem uruchamianym za pomocą nacisnięcia microswitcha obok lampki podświetlającej tablice.

Chciałbym podłączyc dodatkowy kanał w taki sposób aby po naciśnięciu i przytrzymaniu guzika na pilocie otwierała mi się tylna klapa - odskakiwała, tak jakby ktoś nacisnął microswitch.

W związku z tym potrzebuje informacji gdzie i jakim przewodem (+ / - ) mam się wpiąć.[br]Dopisany: 16 Październik 2011, 08:26_________________________________________________nikt nie wie?