Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL] Taśma z wyświetlacza FIS

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Posiadam licznik z pełnym FISem, jednak odczepiła mi się taśma z wyświetlacza widoczna na zdjęciu. Czy ktoś wie, jak mógłbym ją przykleić z powrotem?

20111017175910.th.jpg

Opublikowano

podobno jest jakis klej przewodzacy do tego, napewno nie lutujac tego zwykla lutownica bo tylko spiecia sie zrobi i popali wszystko tak ze nic nie bedzie widac na wyswietlaczu

Opublikowano

Do połączeń tego typu służy specjalna taśma przewodząca w osi Z

https://www1.elfa.se/elfa3~pl_pl/elfa/init.do?item=80-902-76&toc=19000&name=tasma_z_przewodzacym_klejem_25_mm_x_3_m

Sztuką jest zrobić to dobrze, żeby działało to dłużej niż przez 1 rok (zmiana temp. lato-zima) ale da się :naughty:

Opublikowano
  • Autor

A czy ktoś zna osobę, która takim czymś się zajmuje? najlepiej ze śląska ;)

Opublikowano

Na alledrogo jest gość co to naprawia za 100zł.

http://allegro.pl/naprawa-wyswietlacz-fis-audi-vw-skoda-seat-i1877189975.html

Robiłem u niego wyświetlacz do SAABa i wszystko działa jak należy. Gwarancje nawet daje :)

Opublikowano

też mogę polecić firmę z linku zamieszczonego przez kolegę kicker, naprawiałem u nich kolorowy FIS, po naprawie wszystko ładnie świeci.

Opublikowano
  • Autor

A można wiedzieć ile czekaliście na odesłanie licznika? i rozumiem, że 100 zł + przesyłka w oby dwie strony?;)

Opublikowano

100 + wysyłasz na swój koszt i na allegro wybierasz jak ma wrócić "koszty transportu" :)

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Witam, niestety rowniez mam taki problem ze tasma ktora laczy wyswietlacz z plyta nie laczy i jak docisne tasme to dobrze widac, a jak puszcze to tylko czerwone linie :confused4: . Zastanawiam sie czy trzeba wymieniac tasme czy wystarczy nalozyc nowy klej. Poniewaz moze w jakims serwisie z telefonami kom. by to zalatwili bo wiem ze rowniez w telefonach takie tasmy naprawiaja, czy po prostu nie kombinowac i odesłac ( podajcie aktualny link do kogo wysłac ). Sam tego nie ogarne bo nie mam czym i wiem ze mozna latwo to zepsuc. Z gory dzieki za jakies podpowiedzi :hi:

Opublikowano

Jak nikt wcześniej nie grzebał to nie trzeba robić nic więcej poza nałożeniem nowego kleju. Żadnej taśmy nie trzeba wymieniać.

Opublikowano

Raczej nikt tam nie grzebał, bo raz podlaczyłem i bylo dobrze, pozniej zalozyłem ringi do tego licznika i juz w polowie tylko wys. działał. Jak dotkne tasme jak w pierwszym poscie to dobrze dziala, ale to bez sensu wiec trzeba to zrobic tylko zastanawiam sie jak to zrobic dobrze i zeby za duzo nie zaplacic, wyczyscic powoli ze starego kleju to bym zrobil ale zalozyc ni da rady. Z tym serwisem tel. kom. mysle aby do nich zajsc i sie zapytac.. Czy nie kombinowac ?

Opublikowano

Możesz zapytać, pokazać im jak to wygląda,jak będzie ktoś kto się zna, to może to ogarnie.

Gość z linku jest sprawdzony, niema ryzyka, ale to lekko ponad 100zł z portfela.