Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 AEB] Tip 3cale

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam :hi: Mam takie pytanie czy jeżeli założe teraz sobie tipa pod 3 calową przepływkę od vr6 to w jakiś sposób zaszkodzi to procy silnika czy przez jakiś okres czasu moge tak jeżdzić?

Opublikowano

Chcesz to w zwykłą przepływkę wsadzić czy w obudowie vr6 ? Jeśli zmienisz obudowę bez zmiany wtrysków na większe to będziesz miał za ubogo o kilkadziesiąt %. Możesz podpiąć tipa pod seryjną przepływkę ale musisz jakiś łącznik redukcyjny wtedy zastosować.

Opublikowano

aha wiec narazie nie bede zakładał tego Tipa pod 3 cale tylko włoże ten co miałem czyli pod ori przepływke. A jeszcze jedno czy musze zmieniac wtryski żeby włożyć przepływke w obudowie od vr6 czy można to wystroić programem?

Opublikowano

aha wiec narazie nie bede zakładał tego Tipa pod 3 cale tylko włoże ten co miałem czyli pod ori przepływke. A jeszcze jedno czy musze zmieniac wtryski żeby włożyć przepływke w obudowie od vr6 czy można to wystroić programem?

Chcesz mu doładować powietrza to mu dowal i paliwa :evil: Jak suszara większa od K03 to wtruski by pasował większe zapodać i strojenie na koniec ... i może FMIC :mysli:

Opublikowano

Chcesz mu doładować powietrza to mu dowal i paliwa :evil: Jak suszara większa od K03 to wtruski by pasował większe zapodać i strojenie na koniec ... i może FMIC :mysli:

Auto jest po wirusie tylko ze jak był wgrwany chip to auto była pełna seria a teraz doszedł FMIC, DP i tipa i stożek pod ori przepływke i teraz zastanawiam sie czy moge teraz założyć tip pod przepływke w obudowie od vr6 ale jak kolega wyżej napisał że nie poleca to narazie nie bede tego tipa wkładał tylko poczekam aż uzbieram reszte gratów tzn. większe turbo, wtryski, pompa paliwa jak bedzie potrzebna :) także narazie zbieram graty a potem wszystko poskładam i ogień :decayed:

Opublikowano

Jeśli wsadzisz przepływkę w obudowę vr6 żeby jeździć musisz wsadzić wtryski większe. Przy obudowie VR6, bez strojenia sterownik ogarnie Ci od 280cc/min do 320cc/min, tak że jeśli masz takie to wkładaj i będzie śmigało.