nippo83 Opublikowano 3 Marca 2008 Opublikowano 3 Marca 2008 Witajcie Panowie jestem po wymianie rozrzadu.. i pojawil sie problem.. zaczal mi cichutko piszczec jakis pasek:( strasznie mnie to wkurza i irytuje co to moze byc??
czaki22 Opublikowano 3 Marca 2008 Opublikowano 3 Marca 2008 albo juz wyrobiona rolka, albo źle założony pasek badz tez zle napięty, przyczyn wiele moze byc
Gość Kaziu_Wichura Opublikowano 3 Marca 2008 Opublikowano 3 Marca 2008 a rozrząd dobrze ustawiony? Ilu rowkowy parek założyłeś? Skąd dobiera pisk?
nippo83 Opublikowano 3 Marca 2008 Autor Opublikowano 3 Marca 2008 Kurcze wydaje mi się ze pisk dociera od paska z klimy.. sam tego nie rozbieralem.. moj mechanik to robil ale jezeli spapral sprawe to byl to jego ostatni raz
angelo77 Opublikowano 3 Marca 2008 Opublikowano 3 Marca 2008 Zdejmij pasek od klimy i będziesz słyszał czy dalej coś piszczy. Bez niego możesz śmiało jeździć. Jeżeli nie będzie to pasek od klimy, to również możesz zdjąć pasek wielorowkowy i na chwilę odpalić auto. Mi również swego czasu piszczało po odpaleniu. Wykonałem wyżej opisane czynności i dalej piszczało. W końcu okazało się, że piszczało mi łożysko wyciskowe sprzęgła.
Rekomendowane odpowiedzi