Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL B6/B7] Pytanie o licznik

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie mam pytanko. Jak włączam światła to na liczniku powinna się zaświecić ikonka od świateł czy takowej nie ma? Bo u mnie po przekręceniu włącznika świateł, nic się nie zapala. Dobrze że jest brzęczek, kiedy wyłączy się silnik, a nie wyłączy świateł, bo takto niejednokrotnie zapomniałbym je wyłączyć. Jeśli powinna się świecić ikonka świateł, to w takim razie jak dobrać się do licznika i do żaróweczki?? Z góry dziękuję za odpowiedź.

Opublikowano

powinna się świecić zielona kontrolka

Opublikowano

w B7 często nie jest włączona nie wiem dlaczego :mysli:

Opublikowano

to jest opcja wyłączania takiej kontrolki?

Opublikowano

tak jest

Opublikowano

matko - tylko po co :)

Opublikowano

A nie przeniesli tego do przełącznika swiateł. ? Ja tam mam zieloną kontrolkę włączonych

Opublikowano

Można ją

A nie przeniesli tego do przełącznika swiateł. ? Ja tam mam zieloną kontrolkę włączonych

No tam masz ale mówimy o kontrolce na zegarach jak w każdym normalnym aucie. ALe jak się okazuje w :audi: nie wszędzie jest to aktywne. :naughty:

b8853001da5fee9d.jpg

Opublikowano

akjam, przy okazji pytanie.

W moim liczniku podświetlenie jest jakby trochę mocniejsze przy małych zegarkach - paliwo i temp

trochę ciemniej jest przy fisie, ale delikatnie - czy to norma, czy żarówki?

Opublikowano

Można ją

No tam masz ale mówimy o kontrolce na zegarach jak w każdym normalnym aucie. ALe jak się okazuje w :audi: nie wszędzie jest to aktywne. :naughty:

A to nie jest tak że jak jest na desce to nie ma na przełączniku , i odwrotnie ?

Opublikowano

u mnie jest tu i tu

Opublikowano

yhy. to może tez sobie włączę. fakt faktem nie wiedziałem że nawet się da.

Opublikowano

może poprostu masz spaloną żarówkę, bo jakoś nie chce mi się wierzyć, że można to wyłączać

Opublikowano

może poprostu masz spaloną żarówkę, bo jakoś nie chce mi się wierzyć, że można to wyłączać

No to uwierz. :cool1: Przecież o tym mowa jest w tym wątku. Sam tego nie miałem i mam więc da się to włączyć. :cool1:
Opublikowano
:hi:
Opublikowano

Potwierdzam, da się włączyć tą kontrolkę. Mnie też wkurzało że wyłączoną miałem. Jak podepniesz kompa to bodajże jest to w grupie 17 - wskaźniki, tam trzeba coś zmienić ale nie pamiętam teraz w którym miejscu. Jak coś to mogę sprawdzić i napisać na wieczór.

Opublikowano

to może jeszzce coś ciekawego wykryjesz

Opublikowano

jak by ktoś sobie przypomniał to niech poda co zmienić