Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

jaki silnik bedzie lepszy na krótkie dystanse[3.0 v6?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! Dalej szukam optymalnego silnika dla mnie. Najpierw byłem juz bardzo blisko zakupu 2.7 bit ale auta z tym motorem są troche za stare jak dla mnie Oczywiście szukałem 1.8 t ale ostatnio bardzo zainteresował mnie 3.0 v6 benzyna. Czy ktoś z Was miał do czynienia z ta maszyną. Osiągi wg. danych sa bardziej niz zadowalajace. Ciekaw jestem jak jest u niego ze spalaniem. Troche boje sie turbin bo jeżdzę na krótkich trasach i nie bardzo mi się usmiech studzenie i rozgrzewanie turbo za każdym razem gdy wsiadam lub wysiadam z auta.

Jedynym mankamentem tego silnika jak na razie wydaje sie byc niemożność dalszych modyfikacji ale 6.9 do 100 to dobry wynik. Lepsze wyniki pewnie mógłbym znaleźć tylko w wersjach S.

Czy macie jakies ciekawe spostrzeżenia dotyczące tego silnika??

pozdrawiam

Opublikowano

nie ma wersji S

przy dobrym strzale ze sprzęgła mozna zejść duzo niżej niż 6.9 to setki :th:

Opublikowano

3.0

Spalanie 17/100.

Modów nie zrobisz.

Dzwięk Vki - bezcenny.

1.8T

Po poważnych modach spalanie podobne jak 3.0

Moc do osiągnięcia, większa jak w 3.0 (250KM realne), a masa mniejsza.

Vka nie warczy, ale turbina syczy :kox:

Opublikowano
  • Autor

chodziło mi o wersje s4 4.2l ale to juz nie na moją kieszeń. Będę prawdopodobnie szukał auta z 2005 roku. Tak jak napisałem troche boje się o turbo przy prawie tylko i wyłącznie jeździe po mieście.Jeśli 1.8T to tylko po ciężkich modach ,a to pewnie bedzie kosztowało więcej niż 3.0 v6 no i wyśli silnik , a i tak nie bedzie dużo szybsze od 3.0. Spalanie po modach będzie pewnie podobne, a 17 l mnie nie przeraża bo moje 1.8 pali zima na któtkich dystansach około 15...taka prawda.

Czy w jest 3.0 v6 w manualu i 6 biegami??

pozdro

Opublikowano

o turbo sie nie boj

prawidlowo uzytkowane bedzie sprawowac sie swietnie dlugi czas

jesli myslisz o 1.8T nadal i o modach kup turbo timer

Opublikowano

Polecam 3.0 V6

Opublikowano
  • Autor

o turbo właśnie sie boję bo właściwie użytkowane znaczy studzone, a ja nie mam czasu żeby po zatrzymaniu lub przed jazdą stac minute i czekać na ochłodzenie lub nagrzanie :cool:

Zobacze co znajdę z takimi silnikami i wtedy trzeba bedzie podjac decyzję. w 3.0 V6 podoba mi sie jeszce to, ze prawie wszystkie te auta sa na maksymalnym wypasie.

pozdro

Opublikowano

Będę prawdopodobnie szukał auta z 2005 roku.

jak dobrze rozumiem mowa tutaj o modelu b6

no to bedziesz mial problem, bo oficjalnie produkcja b6 trwala do 2004, na rynku sa jeszcze tylko b6 z roku modelowego 2005 ale wyprodukowane jeszcze w 2004

a co do tematu, jak piszesz ze robisz male przebiegi to bierz rs4 b5 :gwizdanie:

spali troche wiecej niz 3.0V6 ale za to jaka frajda :naughty:

Opublikowano
  • Autor

Szukam auta z 2005 bo PFRON (państwowy fundusz rehabilitacji osób niepełnosprawnych) może mi dopłacić 20 K na auto max do 3 lat czyli 2005. Jestem niepełno :> po masakrze w Matizie...

Audi z tego rocznika są troche drogie ale przywiązałem się do marki i trudno mi się bedzie z nia rozstać. mam nadzieje, ze znajdę coś z 2005 w moim zasiegu cenowym. Na otomoto jest taka jedna ze zdeżakiem w kolorze czerwonym -pewnie walnięta ale przynajmniej właścicel tego nie ukrywa.

pozdrawiam

Opublikowano

ja bym polecił 1.8T + turbotimer jakiejś dobrej firmy żeby ominął immobiliser,a jeśli chodzi o 250KM z 1.8T to zawsze "grzebane" konie są szybsze od seryjnych :evil:

Opublikowano

V to V