Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AKE] Problem z przepływka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problem , byłem dzisiaj u mechanika ponieważ wydawało mi się ze audi nie jedzie miałem juz prędzej podobno autko i jechało dużo lepiej. po podłączeniu komputera w silniku żadnych błędów nie było ,ciśnienie doładowania ok wtryski ok natomiast okazało sie ze przepływka powinna wskazywać około 500 jakiś tam jednostek a wskazuje niecałe 400 czy to możne byc przyczyna braku mocy ?? dodam ze autko jedzie ale tak nie do konca jak powinno ma 220 oryginalnego przebiegu potwierdzonego w aso

Opublikowano

generalnie zanizajacy odczyt przeplywomierz zabiera moc

tu opis o co chodzi

http://www.audiklub.org/phpBB2/viewtopic.php?t=103371

... no jezeli to przeplywomierz oczywiscie

Pozdrawiam,

Przemek

Opublikowano
  • Autor

turbina jest ok kierownice działają poprawnie , spróbuje go wyczyścić a jeżeli to nic nie da pewno będzie trzeba wymienić tylko czy to cos da :disgust:

Opublikowano

Najlepiej jak byś mógł podmienić przepływkę wtedy miałbyś jasność :wink4:

Opublikowano

A ile ma przejechane filtr powietrza? Możesz go też przeczyścić odpowiednim sprayem do przepływomierza. Może jest nieszczelność. Najlepiej to zrobić logi,to wtedy można coś więcej powiedzieć. Pozdrawiam.

Opublikowano
  • Autor

filtr powietrza nowy , nie ma żadnych dźwięków które oznajmiały by nieszczelność , z podmiana ciężko nikt z znajomych nie ma 2,5tdi 180 koni bo każdy sie tego boi :wallbash: ,a silnik jeżeli zadbany i w dobrej kondycji to nie ma nic lepszego na świecie

Opublikowano

przeplywomierz mierzy przeplyw... a jezeli to nie przeplywomierz a przypchany wydech powoduje, ze przeplyw jest mniejszy (czyli odczytania wartosc jest prawdziwa bo naprawde jest taki przeplyw)?

mowimy pozatym o jakis 500 w jakis jednostkach o ktorych mowil jakis mechanik i na tej podstawie ktos chce cos wymieniac.... super

Opublikowano

Miałem podobny problem.Autko bardzo muliło,najbardziej było to odczuwalne w dolnym zakresie obrotów.Ciężko stwierdzić czy aby jest to wina przepływki.Ja u siebie wymieniłem ją przy okazji jak wymiany rozrządu,doszło jeszcze czyszczecie interculera,gdyz byl bardzo zaolejony.Po tych zabiegach autko w końcu zaczęło jeździć.