priotr Opublikowano 30 Października 2011 Opublikowano 30 Października 2011 Witam. Mam problem z audi a 4 1.8t najpierw nie chciał grzać w środku i wzrastała temeratura do 110 stopni. Vag pokazywał bład czujnika termostatu. Zamówiłem termostat. Na razie jeżdżę bez termostatu ale co ciekawe dzisiaj temperatura podskoczyła mi do 110 i potem spadła i tak kilka razy może ktoś spotkał się z takim problemem. Z góry dzieki za pomoc
tomek20stencel5 Opublikowano 30 Października 2011 Opublikowano 30 Października 2011 A gdzie Ci wzrosła do 110, na wskaźniku, czy na Vagu sprawdzałeś? Może to czujnik temp G2?
vauxhall95 Opublikowano 30 Października 2011 Opublikowano 30 Października 2011 Sprawdz czujniki temp.
tomek20stencel5 Opublikowano 30 Października 2011 Opublikowano 30 Października 2011 Hej ale jeszcze moment, jak to możesz jeździć bez termostatu? Przecież w AVJ jest on razem z tą obudową i to całe się wymienia.
priotr Opublikowano 30 Października 2011 Autor Opublikowano 30 Października 2011 Witam da się to rozebrać I wyciągnąć termostat. Temeretura o której mówię według wskaźnika. Przed wicągnięciem termostatu na wolnych obrotach nie chciał mi grzac w środku i temperatura też szalała. Który czujnik jest od wskazań na desce? Dzieki za odpowiedz.
domjenick Opublikowano 30 Października 2011 Opublikowano 30 Października 2011 to jak nie masz termostatu-to jakim cudem temperatura wzrasta do 110?przy takiej sytuacji-to tak,jakbyś miał termostat otwarty cały czas i nie przekroczy 65 stopni podczas jazdy czujnik od wskazania na desce masz z tyłu silnika-zielona wtyczka-tu bym szukał przyczyn
priotr Opublikowano 31 Października 2011 Autor Opublikowano 31 Października 2011 Temat rozwiązany pompa wirnik pompy wody w trzech kawałkach. Wymianiłem na nową pompę. Szukam jeszcze termostatu.
Rekomendowane odpowiedzi