Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 ADR] zmiana Radia Gamma na Panasonica

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wepnij sie czinczami w "złącze wyjściowe przedwzmacniacza tył" i musi hulać. Tylko nie pomyl sobie kanałów bo będziesz miał stereo na krzyż zwróć uwagę na opis kanałów lewy prawy.

Aha ja po podłaczeniu nie orginalnego radia miałem bardzo słaby sygnał radiowy sprawdź jak jest u ciebie zanim zamontujesz radio na stałe. Jak będziesz miał kiepski odbiór to musisz kupić jeszcze taki wynalazek http://www.allegro.pl/search.php?string=separator+antenowy&category=709

Opublikowano

Dzięki sparki za cenne podpowiedzi, teraz wiem co mam kupić ten wynalazek kupię też, na wszelki wypadek,tymbardziej że to od tego samego gościa.

pozdrawiam cię serdecznie, szerokości na drodze.[br]Dopisany: 09 Marzec 2008, 14:30 _________________________________________________Panowie mam problem, zamontowałem radyjko przody grają aż miło, niestety Tyły milczą jak zaklętę.

Wpiołem adapter , podpiołem pod złącze przedwzmacniacza ala nic.

po analizie doszedłem do wnioski że przewód wolny, który jest przy adaterze powinien być zasilony +.

bo wgamie jest pokazany + po przełączniku z radia.

Proszę was o pomoc czy dobrze kumam, czy nie zabardzo. Nie chce spalić radia.

zrobiłem fotkę kostki ISO.

6c71b023fb43e4d1.jpg

brązowoczerwone są razem. ( czy to jest sterowanie ?) reszta przewodów pojedyncze

z góry dziekuję za pomoc

Opublikowano

Ten wolny przewód w adapterze musisz podłączyć pod zasilanie. Podłącz go pod niebieski przewód w kostce iso radia (remote) i w ten sposób ożywisz tyły :decayed:

To że brazowoczerwone są razem to prawidłowe podłączenie i to nie jest sterowanie tylko masa wyjść liniowych. Sterowanie to ten biało- jakiśtam :wink4:

Opublikowano

oki, popołudniu spróbuje tak zrobić. :hi:

w adapterze jak sprawdzałem to niebieski idzie na cincze,oraz niebieskoczerwony też na cincze( bolce), biały to masa cincz.

więc te dwa to myślałem że sterowanie.

Opublikowano

nic nie kombinuj ze zdjęć widać ze masz ori instalację wiec jedyne co musisz zrobić to ten wolny przewód z przejściówki (tej z chinchami) podłączyć do +12 pojawiającego sie w momencie włączenia radia [NIEBIESKI przewód(od strony radia) w kostce ISO zasilającej radio]. Jak nie wierzysz to weź miernik i zobacz gdzie pojawia sie +12 po włączeniu radia. Pozdro

Opublikowano

Tyły grają :naughty:

Tak jak sugerował Sparki trzeba podać plus.

ja zrobiłem wten sposób że plus wziołęm z ACC ( wpiołęm równięż przewód od seperatora )

Tyły ożyły, a seperator jak już kupiłem to co ma leżęć niech pomaga. Radio całe, wszysko cacy.

Ps. dzięki sparki za podpowiedzi,zawsze co dwie głowy to nie jedna. :hi::a4fan:

Widzę że też jesteś niebieski tym bardziej wielkie dzięki, bo widzę że inne kolory mają ważniejsze sprawy niż młodemu pomóc. Ale i tak uważam to forum za najlepsze.

Opublikowano

byqu jeżeli podpiołeś sie od stałe +12 to po dwóch dniach nieużywania niuniu będziesz miał problem z odpaleniem. Wzmacniacz tyłów musi być podłączony pod +12 pojawiające się dopiero po włączeniu radia inaczej prąd będzie uciekał na darmo

Opublikowano

Tak jak mówiłem podpiołem pod acc czyli z chwilą odpalenia silnika jest 12 Volt oraz po wyłączeniu i nie wyjąciu kluczyka. Natomiast po wyjęciu kluczyka napięcie znika. Więc Sparki uważam że jest dobrze. :hi:

Opublikowano

Szerokości i przyczepności na drodze Sparki. :a4fan:

ps. Tak woli informacji musiałem jeszcze zamienić czerwony z żółtym bo nie miałem pamięci stacji radiowych.

narka.