Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B6 AVF] Włącznik świateł. Proszę o poradę... Pilne...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam pytanie. Nawalił mi włącznik świateł nr częsci 8E0 941 531 A (bez funkcji Auto). Mam możliwość kupna takiego włącznika tyle że różni się literką na końcu tzn 8E0 941 531 B. Można jeszcze chyba spotkać się z literką D na końcu. Czy te literki na końcu mają jakieś znaczenie? Czy z inną literką na końcu bedzie u mnie działał prawidłowo?

Pozdrawiam

Opublikowano

Szukaj z końcówką A.

Opublikowano

Witam. Mam pytanie. Nawalił mi włącznik świateł nr częsci 8E0 941 531 A (bez funkcji Auto). Mam możliwość kupna takiego włącznika tyle że różni się literką na końcu tzn 8E0 941 531 B. Można jeszcze chyba spotkać się z literką D na końcu. Czy te literki na końcu mają jakieś znaczenie? Czy z inną literką na końcu bedzie u mnie działał prawidłowo?

Pozdrawiam

..może być A,B,C,D jak już zakupisz to luknij tu http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=157734.0

Opublikowano

Tak jak napisał kolega wyżej-w linku który podał jest 100% informacji nt. włączników. Od razu możesz niezakumać o co chodzi. W skrócie jest tak:

- kupujesz włącznik z końcówką A - podłaczasz i smiga bezproblemowo;

- kupujesz włącznik bez literki - musisz poprzekładać piny we wtyczce włącznika 11 do 4, 14 do 16

- kupujesz włącznik z literką B lub D z funkcją auto - możesz go podłączyć jednak nie będzie Ci działał funkcja auto, musisz poprzekładać odpowiednie piny( zgodnie z rozpiską podana w pierwszym poście w linku od Dominika), Jak będziesz chciał, zeby działał Ci funkcja Auto musisz mieć moduł centralnej elektryki(MCE) z końcówką F i lusterko fotochromatyczne wewnętrzne z czujnikiem światła, zapoznać się z systemem podłączenia wszystkich gratów zgodnie z linkiem powyżej, potem wykonać odpowiednie połączenie z MCE.

W skrócie to tyle:)

pozdr :hi: