maniek1278 Opublikowano 12 Listopada 2011 Opublikowano 12 Listopada 2011 Witam. Mam taki problem, że podczas pracy na zimnym silniku dochodzą dziwne odgłosy po lewej stronie motoru. Trwa to kilka sekund i przestaje i po jakimś czasie powraca. Proszę o pomoc może ktoś z was coś takiego miał. Może to jakaś rolka dodaję, że rozrząd był wymieniany kilka tys. km. temu. Pozdro
dexem Opublikowano 12 Listopada 2011 Opublikowano 12 Listopada 2011 wczoraj napisałem taki sam post i narazie nikt nie odpowedział u mnie podobnie coś stuka od strony kierowcy na zimnym silniku , nie ma reguły czasami stukanie występuje od razu po uruchomieniu silnika czasami jak wskazówka temp. lekko przekroczy 50 stop. potem jak silnik się rozgrzeje stukanie znika
rafcisz Opublikowano 12 Listopada 2011 Opublikowano 12 Listopada 2011 To ja wam koledzy już odpowiadam Dokładnie miesiąc temu w moim autku jak jechałem w podróż,odpaliłem silnik i słyszałem właśnie takie odgłosy.Po zrobieniu dokładnie 200 km zapaliła mi się czerwona kontrolka oleju i było koniec jazdy. Czyli czuję że wasze autka są też już bliskie ujawnienia się czerwonej konewki OIL PIRSURE Z tym to nie znacie ani dnia,ani godziny,ja na całe szczęście nie wykończyłem silnika,jestem już po SWAPIE i teraz autko śmiga jak talala [br]Dopisany: 12 Listopad 2011, 18:41_________________________________________________A możecie napisać jeszcze jakie macie przebiegi?[br]Dopisany: 12 Listopad 2011, 18:44_________________________________________________Mój padł przy 172 tyś km.
dexem Opublikowano 12 Listopada 2011 Opublikowano 12 Listopada 2011 To ja wam koledzy już odpowiadam Dokładnie miesiąc temu w moim autku jak jechałem w podróż,odpaliłem silnik i słyszałem właśnie takie odgłosy.Po zrobieniu dokładnie 200 km zapaliła mi się czerwona kontrolka oleju i było koniec jazdy. Czyli czuję że wasze autka są też już bliskie ujawnienia się czerwonej konewki OIL PIRSURE Z tym to nie znacie ani dnia,ani godziny,ja na całe szczęście nie wykończyłem silnika,jestem już po SWAPIE i teraz autko śmiga jak talala [br]Dopisany: 12 Listopad 2011, 18:41_________________________________________________A możecie napisać jeszcze jakie macie przebiegi?[br]Dopisany: 12 Listopad 2011, 18:44_________________________________________________Mój padł przy 172 tyś km. Serce się kraja jak się takie opowieści słucha , a jaki napęd pompy kolego miałeś ? na łańcuchu czy na wałkach ? trochę mi to nie pasuje ja mam na wałkach więc raczej awaria felernego zabieraka powinna nastąpić bez żadnych odznak "dźwiękowych" , z tego co wiem takie dudnienie było w silnikach BLB gdzie jest napęd pompy oleju łańcuch+zębatki , gdy zębatki się wytarły zaczynały się trzaski, natomiast w BPW są wałki one się nie wytrą więc awaria pompy oleju nastapi bez ostrzeżenia , chyba że się mylę to mnie poprawcie
rafcisz Opublikowano 12 Listopada 2011 Opublikowano 12 Listopada 2011 To ja wam koledzy już odpowiadam Dokładnie miesiąc temu w moim autku jak jechałem w podróż,odpaliłem silnik i słyszałem właśnie takie odgłosy.Po zrobieniu dokładnie 200 km zapaliła mi się czerwona kontrolka oleju i było koniec jazdy. Czyli czuję że wasze autka są też już bliskie ujawnienia się czerwonej konewki OIL PIRSURE Z tym to nie znacie ani dnia,ani godziny,ja na całe szczęście nie wykończyłem silnika,jestem już po SWAPIE i teraz autko śmiga jak talala [br]Dopisany: 12 Listopad 2011, 18:41_________________________________________________A możecie napisać jeszcze jakie macie przebiegi?[br]Dopisany: 12 Listopad 2011, 18:44_________________________________________________Mój padł przy 172 tyś km. Serce się kraja jak się takie opowieści słucha , a jaki napęd pompy kolego miałeś ? na łańcuchu czy na wałkach ? trochę mi to nie pasuje ja mam na wałkach więc raczej awaria felernego zabieraka powinna nastąpić bez żadnych odznak "dźwiękowych" , z tego co wiem takie dudnienie było w silnikach BLB gdzie jest napęd pompy oleju łańcuch+zębatki , gdy zębatki się wytarły zaczynały się trzaski, natomiast w BPW są wałki one się nie wytrą więc awaria pompy oleju nastapi bez ostrzeżenia , chyba że się mylę to mnie poprawcie miałem zębatki i uwiesz mi że też hałasy dochodziły
sebastiank1 Opublikowano 13 Listopada 2011 Opublikowano 13 Listopada 2011 u mnie są takie odgłosy jak by czasami ktoś młotkiem uderzył o cylinder i na zimnym silniku najlepiej to słychać, bardzo się tym martwię a tu jeszcze takie straszne wiadomości czytam jakie macie przebiegi jaki olej zalany ?
dexem Opublikowano 13 Listopada 2011 Opublikowano 13 Listopada 2011 A znacie może jakiś warsztat na Śląsku który robi swapy pompy ?
rafcisz Opublikowano 13 Listopada 2011 Opublikowano 13 Listopada 2011 Ja tylko z forum znam dwa w Warszawie i w Gdańsku
dexem Opublikowano 13 Listopada 2011 Opublikowano 13 Listopada 2011 Ja tylko z forum znam dwa w Warszawie i w Gdańsku Trochę daleko obawiam się że tym wynalazkiem jakim jest audi mógł bym nie dojechać
rafcisz Opublikowano 13 Listopada 2011 Opublikowano 13 Listopada 2011 Popytaj na forum może jest ktoś kto też robi SWAP w regionie gdzie mieszkasz.
Rekomendowane odpowiedzi