Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B6] Przycisk otwierania szyby wpadł do środka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Szanownych Kolegów

Tak umiejętnie zamykałem szybę przednią prawą swoimi skromnymi paluszkami że wcisnąłem przycisk od zamykania/otwierania szyby do środka :evil:

Proszę o poradę:

1-dużo na rozrabiałem ???

2-czy problem jednak jest błahy ???

Przerabiał już to ktoś z kolegów,bo latam po szukarce i nic - Pozdrawiam!

Opublikowano

Jak nie da rady wyciagnąć go do gory pozostaje sciagniecie tapicerki tylko :( Wtedy masz idealny dostep do przelacznika .

Opublikowano
  • Autor

Tak,wpadł głęboko i go nie widać.

Pytanie jest takie czy wystarczy go tam tylko podczepić,czy jest poważnie wyłamany i trzeba będzie zainwestować w nowy :embarrassed:

Opublikowano

Musisz rozebrac tapicerke i sprawdzic czy cos sie nie ukruszyło w mocowaniu . Wydaje mi sie , ze wystarczy wcisnać go z powrotem i bedzie OK ;)

Opublikowano

daj fotke jakas

Opublikowano

zdejmując boczek tapicerki zaopatrz się w zapasowe spinki bo na 99% któraś pęknie :wink4:

Opublikowano

daj fotke jakas

W dziale Warsztat jest opis demontażu tapicerki drzwi z fotkami.

Opublikowano

Niewykluczone, ze trzeba bedzie zdemontowac uchwyt. Ale to kilka wkretow torx i schodzi. Jak wpadl do srodka, to znaczy ze wypadl z zatrzaskow. Albo uzyles znacznej sily, albo przyciski nie byly dobrze zamontowane(wcisniete w zaczepy) lub tez same zaczepy sa uszkodzone.

Opublikowano

chcac fotke, chcialem zobaczyc jak wyglada destrukcja dokonana przez kolege w przyblizeniu, bo mówi ze przycisk wpadl i pyta czy duzo szkód narobil, dlatego prosilem o fotke zeby lepiej ocenic zniszczenia

wiem jak sie rozbiera tapicerke :kox:

Opublikowano
  • Autor

Myślę że fotka nic tu nie da. Jest tylko dziura po przycisku i widać jak 5 cm niżej się świeci.Został po prostu wciśnięty do środka gdyż użyłem za dużej siły przy zamykaniu okna tj. gdy przycisk podnosiłem do góry.Nie widać żadnych wyłamań w obudowie,no chyba ze jeszcze przycisk jakieś posiada i puściły. W poniedziałek zdejmę uchwyt do zamykania drzwi.lub całą tapicerkę z drzwi(obym nie musiał)to postaram się zamatować go z powrotem.Myślę że w najgorszym razie zostanie tam wklejony na stałe.

Opublikowano

Myślę że fotka nic tu nie da. Jest tylko dziura po przycisku i widać jak 5 cm niżej się świeci.Został po prostu wciśnięty do środka gdyż użyłem za dużej siły przy zamykaniu okna tj. gdy przycisk podnosiłem do góry.W poniedziałek zdejmę uchwyt do zamykania drzwi i postaram się zamatować go z powrotem.Myślę że w najgorszym razie zostanie tam wklejony na stałe.

Zeby zdemontowac uchwyt musisz zdjąć boczek. Jak znowu użyjesz tej sily, co użyłeś do zamknięcia okna, to zaopatrz sie w klipsy w ASO :hi:

Opublikowano
  • Autor

Spoko - przycisk był tylko wciśnięty do środka,nic nie pękło i ładnie wskoczył na swoje miejsce.Niestety musiałem zrzucić cały boczek (tragedia) i uważać by tym razem nic nie złamać zgrabnymi paluszkami :decayed:

Dziwi mnie tylko ze tak łatwo wpadł do środka,ale to przestroga dla mnie i innych by zbyt MOCNO NIE NACISKAĆ PRZYCISKU !!!