HEkR_r Opublikowano 16 Listopada 2011 Opublikowano 16 Listopada 2011 Witam. Od jakiegoś czasu zawiesza mi się klimatronik. Wydaje mi się że ma to coś wspólnego z elektryka samochodu. Tzn ogrzewanie i chłodzenie nie zawsze działa, może macie pomysły co jest nie tak?
ALBINEK Opublikowano 16 Listopada 2011 Opublikowano 16 Listopada 2011 Chyba trzeba sprawdzić jakie błędy wywala.
HEkR_r Opublikowano 16 Listopada 2011 Autor Opublikowano 16 Listopada 2011 Sugerujesz podpięcie pod komputer?
ALBINEK Opublikowano 16 Listopada 2011 Opublikowano 16 Listopada 2011 Dokładnie to .Ponoć w B5 klimatronik ma samodiagnozę . Nie potrzebny jest vag.Gdzieś o tym czytałem , kombinacją przycisków uruchamiasz diagnostyke klimatronika.Wiem że w Pasku jest to na pewno.
HEkR_r Opublikowano 16 Listopada 2011 Autor Opublikowano 16 Listopada 2011 http://www.stdrivers.pl/index.php?topic=35.0;wap2 czy ten opis pasuje do wszystkich klimatroników?
Maxcudo Opublikowano 16 Listopada 2011 Opublikowano 16 Listopada 2011 Zdecydowanie nie <b>Naciśnij i przytrzymaj przycisk recyrkulacji. Następnie naciśnij przycisk ręcznego nawiewu górnego. Wyświetli się 1c. Naciśnij ‘+’ lub ‘-‘ temperatury żeby wybrać numer kodu. Naciśnij ponownie przycisk recyrkulacji. Wyświetli się wartość. Naciśnij ‘+’ lub ‘-‘ temperatury ponownie aby wyświetlić inny kod. </b> Żeby to wyłączyć to najprościej zgaś zapłon :gwizdanie:
HEkR_r Opublikowano 17 Listopada 2011 Autor Opublikowano 17 Listopada 2011 No ale do czego to ma służyć dokładnie ? "Wyświetli się 1c. Naciśnij ‘+’ lub ‘-‘ temperatury żeby wybrać numer kodu." ale jakiego kodu i do czego jest mi on potrzebny? "Naciśnij ponownie przycisk recyrkulacji. Wyświetli się wartość. Naciśnij ‘+’ lub ‘-‘ temperatury ponownie aby wyświetlić inny kod." Wyświetliło mi się 0c jedynie mogłem zwiększać na wieksze wartosci 1c 2c itd. Ile powinno być prawidłowo ?
ALBINEK Opublikowano 17 Listopada 2011 Opublikowano 17 Listopada 2011 Wtedy wyświetlą się kody błędów , zapisz je sobie gdzieś na kartce i później wpisz w szukaj lub google i tam znajdziesz odpowiedź co jest nie tak .
HEkR_r Opublikowano 17 Listopada 2011 Autor Opublikowano 17 Listopada 2011 No właśnie mi się żaden błąd nie wyświetla..może to być usterka termostatu? Dziś jak jechałem do pracy to dopiero po 10km jazdy zaczeło wiać ciepłym powietrzem
ALBINEK Opublikowano 17 Listopada 2011 Opublikowano 17 Listopada 2011 To znaczy że sprawdzałeś według tego opisu podanego wyżej ? bo błąd sam z siebie się nie pokaże.Rozgrzej silnik do temp. 90 C* i wtedy sprawdż czy ogrzewanie działa. Po 10 km jaka masz temperaturę ?.
HEkR_r Opublikowano 17 Listopada 2011 Autor Opublikowano 17 Listopada 2011 Po 10 km miałem dopiero ok.60-70 C* i wtedy na klimatroniku załączył się wentylator. Przypuszczam że może być nawalony któryś z termostatów i przepuszczać z dużego obiegu dlatego czas nagrzewania się wydłuża?
ALBINEK Opublikowano 17 Listopada 2011 Opublikowano 17 Listopada 2011 Może miałeś ustawiony na AUTO .
Rekomendowane odpowiedzi