Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B6] Pstryk pod deską

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam! Kolejny problem do rozwiązania. Zaczęlo się od pisków paska wielorolkowego oraz wyświetlania komunikatu Brake:

http://www.youtube.com/watch?gl=PL&hl=pl&v=ETEE3eOuBnQ

Myślalem, że napiecie maleje bo aku bardziej obciązony przez pasek i napinacz który był wymieniony na nowy. Po wymianie bez zmian komunikat wyskakuje nadal aku kręci ladnie chociaż nie wiem czy jest 100% sprawny. Zaznaczę że sytuacja dzieje się tylko na zimnym silniku. A druga sprawa taka że słyszę dziwny pstryk pod deską z lewej strony. Nie wiem co może być przyczyną komunikatu być może aku ale co to za pstryk czy może mieć to związek z komunikatem. Sprawdzałem wątek : http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=69644.0;highlight=brake jednak nie znalazlem odpowiedzi. Czy pstryk może mieć coś wspólnego ze słabym napięciem aku w powiązaniu z komunikatem Brake. Oczywiście dźwięk słyszalny po wrzyceniu 2 biegu rano ale też i na postoju. Zaznaczę jeszcze że jak słyszę pstryk to światła lekko mruży i drugi pstryk światła w normie. Trochę to skomplikowane niestety :wallbash: plisss pomocy :hi:

Opublikowano

Sprawdź klocki i poziom płynu ham.

Opublikowano
  • Autor

dolałem płynu poziom ok klocki jeszcze ok. Gdyby to były klocki to na cieplym po wyłączeniu i włączeniu silnika też by sie komunikat pojawał (chyba), komunikat pojawia sie tylko na zimnym i ten pstryk wstretny.

Opublikowano

Wydaje mi sie że masz słaby aku, jak jest napięcie na ABS poniżej 10V to sie wyłącza i właśnie są takie efekty świetle i dżwiekowe :) dodatkowo zobacz że wszystko Ci przygasa jak odpalasz. A na ciepłym jest dobrze bo auto jest "świeżo" po jeździe i aku jest troszke doładowany. Sprawdz elektrolit jak mało to dolej i dobrze naładuj aku jak nie pomoze to wymiana.

Opublikowano
  • Autor

Spróbuje z aku musze go wyjąc i dostać sie do jego srodka. zobaczymy [br]Dopisany: 20 Listopad 2011, 13:14_________________________________________________zobaczyłem otworzyłem, i do kazdej celi dolałem wody dest. i pod prostownik i pytanie czy może się ładować aku 8 godzin bo auto potrzebne.

Opublikowano

A jaki masz prąd rozruchu na aku?? U mnie wyskakiwał taki błąd jak miałem 380 rozruchu.

Opublikowano
  • Autor

Coś ponad 600 ale wcześniej było ok w zimie. A teraz się rypło. No i elektrolitu mało było blaszki widziałem więc dolałem wody tylko auto mi potrzebne i ne wiem czy 8 godzin wystarczy na doładowanie aku

Opublikowano

Zależy jakim prądem ładujesz ale po 8h powinny być juz efekty.

Opublikowano
  • Autor

ładuję ok 7A na skali jest 4 i 8 ja ja tak jakoś bliżej 8 A. O 22:40 muszę wyjechać i zakończyć ładowanie[br]Dopisany: 20 Listopad 2011, 19:34_________________________________________________Hej aku naładowany, woda destylowana, wyrównana na razie od tygodnia spokój, komunikat nie wyświetla się :> , czyli przyczyną był aku, zobaczymy jak będzie dalej. ps. pstryk pod deska został ale podobno tak ma być w chłodne dni.

Opublikowano

Lepiej i tak juz odkładaj na nowy aku bo przy -10 i wiecej pewnie nie wytrzyma. Jeździsz na włączonym czy wyłączonym ECON?

Opublikowano
  • Autor

Zdaję sobie z tego sprawę ale puki co jest ok jak padnie to zakupię. Narazie trzyma zobaczymy. A ECON mam wyłączone

Opublikowano

A ECON mam wyłączone

Tzn nie świeci sie czerwona lampeczka przy ECON? To włącza sie el.nagrzewnica.

Opublikowano
  • Autor

Nie nie świeci się. Bo jej nie włączam :) a tak wogóle to oco chodzi co to ma do rzeczy ??. [br]Dopisany: 27 Listopad 2011, 21:48_________________________________________________A tak wogóle to na czym lepiej jeździć w zimne dni na ECON czy bez ECON. I jakie to ma znaczenie? Wiem tylko tyle że klima nie działa poniżej 5 stopni C[br]Dopisany: 27 Listopad 2011, 21:50_________________________________________________A ECON wyłącza klimę tak? więc jak klima poniżej 5 stopni nie działa to po co wciskać ECON ???

Opublikowano

Włącz tak żeby przy ECON paliła sie lampeczka i zobaczysz że nie bedzie tych pstryknięć i tak jeździj przez zime.

Opublikowano
  • Autor

Ok sprawdzę ? :hi:

Opublikowano

A ten AVB niema dogrzewania płynu przez świece żarowe? Bo u mnie mam takie same pstryknięcia i doszedłem że to chyba przekaźnik od tych świec pstryka :wink4:

Opublikowano

B6 z silnikami tdi ma dodatkową, elektryczną nagrzewnicę zamiast świec podgrzewających płyn.

Opublikowano

B6 z silnikami tdi ma dodatkową, elektryczną nagrzewnicę zamiast świec podgrzewających płyn.

ok co do AWX i AVF wiedziałem ale pomyslałem że ten mały silniczek mógł mieć jeszcze stare rozwiązanie. Dlatego przepraszam za zamieszanie i tyle ode mnie :hi:

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

OOOO!! proszę ile to nowych rzeczy można się dowiedzieć. :kox:[br]Dopisany: 28 Listopad 2011, 20:53_________________________________________________A propo komunikatu Brake. Aku wymeniony i ok.