ALBINEK Opublikowano 21 Listopada 2011 Opublikowano 21 Listopada 2011 Mam problem z usunięciem usterki Air Bag W AUDI A4 B6. Kod błędu to 01222 - Crash Sensor Side Airbag; Passenger Side (G180) 012 - Electrical Fault in Circuit - MIL ON Wyciąłem wtyczkę i polutowałem przewody ale to nic nie dało , czytałem że może być zawilgocony ten crash sensor ale nie mogę go znaleźć . Zdjąłem fotel podniosłem wykładzinę i znalazłem tylko control modul . Wszędzie sucho zero wilgoci. Proszę o pomoc gdzie tego szukać i jak się za to zabrać.Pod wykładziną znalazłem to :
adrian998998 Opublikowano 21 Listopada 2011 Opublikowano 21 Listopada 2011 Sensor masz w pokrywie drzwi.
akjam Opublikowano 21 Listopada 2011 Opublikowano 21 Listopada 2011 A zmieniałeś fotele? Ja miałem taki błąd po wymianie foteli ale skasowałem go i zmieniłem kodowanie.
uhu2 Opublikowano 21 Listopada 2011 Opublikowano 21 Listopada 2011 Kolego sensor uderzen bocznych masz pod oslona slupka srodkowego.Zaraz pod zwijakiem pasa.Najczesciej bywa tak ze sensor zostaje zalany wilgocia z gabeczki ktora znajduje sie nad nim.U mnie tak wlasnie bylo.Wywalilem gabke oraz zalozylem nowy czujnik i bylo oki.
adrian998998 Opublikowano 21 Listopada 2011 Opublikowano 21 Listopada 2011 W B6 owszem ze w słupkach było, ale również są i w drzwiach w modelach młodszych. Tak mam w elzie. A w B7 stawiałbym że w drzwiach posiada. Podaj mi Vin na PW to sprawdze Tobie
ALBINEK Opublikowano 21 Listopada 2011 Autor Opublikowano 21 Listopada 2011 Te autko to B6 więc chyba jednak w słupku.Zdejmę jutro osłonę słupka i zajrzę tam . Dziękuję za podpowiedzi . Akjam nie wiem czy fotele były wymieniane , to auto kolegi . Tydzień temu je kupił.A jak mam sprawdzić ewentualnie zmienić kodowanie , które grupy w Vagu mam sprawdzić ?.
adrian998998 Opublikowano 22 Listopada 2011 Opublikowano 22 Listopada 2011 Kodowania nie zmienisz. Sterownik przyjmuje tylko 1 raz je jak jest czysty przed montażem. W B6 były 2 rodzaje montażu tych czujników. Zacznij od słupka pod gąbką
ALBINEK Opublikowano 22 Listopada 2011 Autor Opublikowano 22 Listopada 2011 Koledzy dziękuje za pomoc . Znalazłem ten crash sensor na słupku pod pasem bezpieczeństwa. Wymieniłem go i jest ok . Gąbka była wilgotna , wyrzuciłem ją . Jeszcze raz dziękuje,
adrian998998 Opublikowano 22 Listopada 2011 Opublikowano 22 Listopada 2011 I problem z głowy:) Pozdrawiam
uhu2 Opublikowano 22 Listopada 2011 Opublikowano 22 Listopada 2011 Nie ma za co przeciez wlasnie po to jest forum.
draco22 Opublikowano 1 Lipca 2016 Opublikowano 1 Lipca 2016 Koledzy dziękuje za pomoc . Znalazłem ten crash sensor na słupku pod pasem bezpieczeństwa. Wymieniłem go i jest ok . Gąbka była wilgotna , wyrzuciłem ją . Jeszcze raz dziękuje, Kolego wymieniłeś na inny? używany czy nowy?nie było potrzebne kodowanie?
Rekomendowane odpowiedzi