Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] 2 problemy AIR BAG i oświetlenie drzwi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie mam problem, dziś z jakiegoś powodu zapaliła mi się kontrolka od AIR BAG, wsiadłem do auta, przekręcam zapłon i zawsze czekam az wszystko zgaśnie,a tym razem nie zgasła kontrolka poduszki...jak mogę "zresetować" komputer ? odłączając aku na jakiś czas ?

a druga sprawa, nigdy nie działały mi te czerwone lampki w drzwiach a dziś zadziałały...i teraz nie wiem czy te dwie sprawy są ze soba jakoś połączone ?? dodam że mam poduszki w kierownicy i w konsoli...tzn fizycznie są poduszki

doradżcie co sprawdzić

Opublikowano

czerwone lampki w drzwiach mogły nie działać np przez to ze styczniki w zamach drzwi nie łączyły prawidłowo,

co do kontrolki airbag to trzeba podpiąć vaga i spróbować skasować błąd poduszki, po czym wyłączyć i włączyć jeszcze raz zapłon aby sprawdzić czy błąd airbag powróci, jeśli powróci to znaczy że gdzieś może nie łączyć wtyczka przy poduszce lub uszkodzony sensor airbag

Opublikowano
  • Autor

ok, tylko, że przez chwile ( jak działało ) lampki paliły we wszystkich drzwiach bo wszystkie otworzyłem, gdyby styczniki nie działały w poszczególnych drzwiach nie paliły by się we wszystkich ?! nie wiem czy ktoś to zrozumie co napisałem hehe a może jest gdzieś jakaś główna wtyczka od tych lampek drzwi ??

a co do AIR BAG to jutro odłączę aku na 15 minut i zobacze czy się "samo naprawi" a jak nie to VAG

Opublikowano

raczej samo odłączenie aku nie pomoże w skasowaniu błędu poduszek, tylko vag

Opublikowano
  • Autor

a macie jakiś pomysł co z tymi lampkami drzwi ?

Opublikowano

Rozumiem, że oświetlenie kabiny (lampka w podsufitce) działa normalnie ??

Opublikowano
  • Autor

dokładnie, wszystko działa jak nalezy..ale o czym zapomniałem dodać, lampki zadziałały po rozłączeniu i podpięciu aku...zamknąłem auto c.zamkiem otworzyłem i juz nie działało

Opublikowano

To akurat może być przypadek, że po odpięciu klemy... . Jeżeli masz książkę sam naprawiam to szukaj przekaźnika na pozycji 5 w dodatkowej skrzynce przekaźników (zlokalizowana nad nogami kierowcy pod deską rozdzielczą). Wg schematu ten przekaźnik odpowiada za włączanie lampek w drzwiach. Fragment schematu na stronie 381 sam naprawiam.

Opublikowano
  • Autor

oooo widzisz...to jest jakiś konkret do sprawdzenia, może coś tam nie łączy lub przekaznik do wymiany, tak czy inaczej zajrze tam :good:

dzięki [br]Dopisany: 26 Listopad 2011, 11:19_________________________________________________ok VAG pokazal uszkodzenie modułu wyzwalania poduszki powietrznej...gdzie to jest ?? to jest w samej poduszce ?

Opublikowano

Panowie podpinam się pod temat , zostawiłem kilka dni temu auto na polu podczas mrozu i rano zapalając samochód zaświeciła się poducha i Vagiem nie da się jej usunąć .

Aku ma niecały rok i auto normalnie stoi w garażu cały rok

1.9 TDi 2000 r Avant AVG .

Pozdrawiam hi

Poniżej zrzut ekranu z błędem i sterownikiem .

poduszka_1.jpg

poduszka_2.jpg

Opublikowano

Kolego rafalx11 uszkodzony moduł poduch, poszukaj na forum po numerze błędu.

Zeppelin podaj numer błędu.

Opublikowano

Poczytałem trochę na forum i sam tego nie narwie może ktoś podpowie gdzie to naprawić najlepiej na Podkarpaciu .