Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Wskazówka temperatury leży, a po ponownym uruchomieniu wstaje.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

mam pewien problem; przejechałem jakieś 30km i patrzę,że wskazówka praktycznie leży, to myślę że pewnie termostat, ale zgasiłem silnik i po dosłownie 3 minutach uruchomiłem go ponownie i patrzę i oczom nie wierzę, temperatura 90stopni. Czyli w czym może tkwić problem ?

Opublikowano

Jeśli masz możliwość to podłącz VAG, może jakieś błędy wyskoczyły, byłoby łatwiej szukać. Jeśli nie masz to możesz sprawdzić połączenie czujnika temperatury z wtyczką, może coś nie łączy.

Opublikowano
  • Autor

który to może być czujnik i gdzie go znajdę ?

Opublikowano
  • Autor

jutro przepatrzę pod maską

Opublikowano

ja mam podobny problem u siebie tyle że podczas jazdy mi wskazówka na zegarze od temperatury najpierw normalnie się podnosi do 90o a po chwili spada do zera, czasem jak wyłączę samochód to też powstanie jak u Ciebie, ciekawe co to może być?

Opublikowano

ja mam podobny problem u siebie tyle że podczas jazdy mi wskazówka na zegarze od temperatury najpierw normalnie się podnosi do 90o a po chwili spada do zera, czasem jak wyłączę samochód to też powstanie jak u Ciebie, ciekawe co to może być?

U Ciebie czujnik G2

witam

mam pewien problem; przejechałem jakieś 30km i patrzę,że wskazówka praktycznie leży, to myślę że pewnie termostat, ale zgasiłem silnik i po dosłownie 3 minutach uruchomiłem go ponownie i patrzę i oczom nie wierzę, temperatura 90stopni. Czyli w czym może tkwić problem ?

"praktycznie leży" Ile było +/- stopni na zegarach ?

Opublikowano
  • Autor

na zegarach było 60st.

Opublikowano

Podłącz VAGa i sprawdź błędy ( może będzie jakiś na temat czujnika temp. ) , porównaj wartości z G2 i G62 :wink4:

Opublikowano
  • Autor

podłącze pod kompa. dziś jadąc przez ponad 50 Km co chwilę temperatura była 90st. a po chwili spadała na zero, czyli wskazówka leżała jak wyłączona. I tak co jakiś czas się włącza lub wyłącza więc może być to czujnik od licznika

Opublikowano

Najprawdopodobniej czujnik G2 :wink4:

Opublikowano

U mnie też się tak dzieję, nie zawsze ale jednak. Chociaż w trasie temperatury nie skacze tylko jest troszkę ponad 90*C, ale przy pierwszym odpaleniu wskazówka leży :D

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

czujnik g2 ewentualnie wag i sprawdź test wyjść licznika czy wskazówki opracują tak jak powinny i się nie przycinają

Opublikowano

Podłacz się pod vaga, zrób test zegarów jak pisze poprzednik zobaczysz czy wszystkie wskazówki wychylają się,sprawdż czy czujnik G2 i G62 dobrze ci wskazuje-może tu tkwi problem.

Opublikowano
  • Autor

byłem dziś pod kompem i okazało się że to właśnie ten czujnik g2

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Witam!

Mam podobny problem jak kolega palel odpalam auto i choc bym nie wiem ile przejechał i na jakich obrotach wskaźnik temp leży, wystarczy że zatrzymam auto odpale ponownie i temp sie podniesie ale tak do 65 C !!! Czasami temp podnosi sie po pierwszym odpaleniu i przejechaniu niedługiego odcinka ale tez do 65 C, czyli czasami pokazuje te 65 C czasami wcale nic nie pokazuje!!! Jak pokazuje te 65 C to przy dość szybkiej jeździe jeszcze troche spada! Kiedyś jak byłem u mechanika z autem ale w innej sprawie jak podłaczył kompa to wszytskie wskazówki chodził dobrze a ta od temp tak szarpało!!! Co by to mogło być? Termostat?

Opublikowano

Termostat,czujnik temperatury lub problem z licznikiem.Sprawdź błędy na Vag'u.Miałem to samo tylko wskazówki chodziły normalnie,u mnie okazał się termostat,ale czujnik też zmieniłem i wszystko jest ok.