Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL B6] Pirelli P7 vs Continental ContiPremiumContact 2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Koledzy, może pomożecie. Stoję przed wyborem opon letnich pomiędzy Pirelli P7 a Continentalem ContiPremiumContact 2 , Nie dokońca wiem czy to dobry pomysł może ktoś na takich jeździ i podzieli się poglądami, głównie chodzi mi o bezpieczeństwo na mokrej i suchej nawierzchni i głośność.

Mam B6 Avant z 130-stoma kucykami i planuje opony w rozmiarze 205/55/r16 z tym że mam kolejne pytanie czy wystarczy indeks 91 czy powinno się jednak zapakować 94 (różnica w cenie około 70-80zl na sztuce) . Dzięki z góry za pomoc. Ewentualnie o propozycje innej firmy.

Opublikowano

ContiPremiumContact 2 szły na pierwszy montaż tak przynajmniej było w moim avancie 2003 który wyszedł na 235/45/17.

Teraz też mam takie opony i na razie nie znam lepszych na lato do mojego audi. Zarówno na mokrym jak i na suchym trzymają jak trzeba, dobrze odprowadzają wodę.

Opublikowano

P7 wygrały test ADAC na 2010 rok: http://www.opony.com.pl/artykul/test-adac-2010-opony-letnie/?id=874, osobiście też zastanawiałem się nad ich kupnem ale niestety cena jest dość zaporowa jak na studencką kieszeń, ostatecznie czytając dość dobre opinie w sieci wybrałem Dayton D320 225/45 R17 od kolegi Bedi z forum, czekam na ich dostawę :)

Opublikowano

Niby wygraly tez czytalem, ale zauwaz ze w tescie adac 2011 na bezpieczenstwo Pirelli P7 jest bodajze dopiero na 10 miejscu. Poza tym nie wiem czy rozmiar 205/55 jest juz wystarczajacy czy lepiej kupic szersze. Do tej pory latalem na takich tylko Michellin`a i nie moglem narzekac, ale zaczely juz strasznie buczec.

Opublikowano

Ja mam Continental ContiPremiumContact 2 od maja na nich śmigam ogólnie dla mnie bardzo dobre oprócz głośności w przedziale 30-80kmh słychać buczenie i jak hamuję to się robi jeszcze głośniej . Opony 205/60/15 91V-do 240kmh nówki .