Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Naprawa uchwytu na kubki w tunelu środkowym

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A u mnie ktoś zamykał na siłe i uszkodził trybik ten wałek :wallbash: Może ktoś posiada

Pogadaj z kolesiem z 14 odpowiedzi tego tematu

• 4 lata później...
Opublikowano

a co zrobić, jak mój uchwyt po wcisnieciu/zamknięciu go blokuje sie na tyle, ze zeby znowu go otworzyc, musze zdejmowac maskownice i generalnie chodzi bardzo ciezko, tak jakby sie zacieral. Dodam, ze chyba niepotrzebnie uzylem WD40, bo teraz jest jeszcze gorzej.Dodam ze moje audi jest 99' tj. po II lifcie i uchwyt jest pod kratkami nawiewu.( chcialem dodac zdjecie, ale nie wiem jak to zrobic)

Edytowane przez Sokownik

Opublikowano

ja nawet nie wiedziałem że to tak powinno działać haha :grin: chyba wezmę się za rezanie tego u siebie bo u mnie też nie działa to

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Moj uchwyt też nie działa prawidłowo i ma połamane zaczepy przez co wpada do środka wiec kupiłem przez Internet używkę. Dziś kurier przyniesie i będę się bawił. O ile sprzedawca nie kłamał co do stanu to ten "nowy" włożę a stary bedzie dostepny jako dawca części. Dam znać jak będzie po robocie.

No więc tak dostarczony dziś uchwyt ma kilka ząbków wyłamanych na jednej ośce od sprężyny i średnio działa za to drugi po przymocowaniu sprężyny w wywierconym otworze jak w poradniku działa jak marzenie. Mój stary uchwyt raczej się nikomu nie przyda. Praktycznie połowa każdej zębatki jest szczerbata jak stara babcia

Edytowane przez Kozi093

• 1 rok później...
Opublikowano

Odgrzeję kotleta.

Fajny opis. Dzięki niemu udało mi się naprawić uchwyt. Dzięki :hi:

Od siebie dodam jeszcze, że czasami jest trudno trafić bolcem górnej klapki w prowadnicę (zdjęcia 6 i 7). Musiałem kilka razy demontować klapkę.

Żeby sobie ułatwić życie można wsunąć bolec do wewnątrz. Jest ruchomy, więc niczego nie popsujemy. Następnie montujemy klapkę i od środka jakimś śrubokrętem, czy innym narzędziem wysuwamy bolec. Powinien wtedy automatycznie trafić w prowadnicę.

PS. Zdjęcie należy do autora tematu.

1111.jpg

• 1 rok później...
Opublikowano

Zainteresowanym podsyłam dodatkowe info, które dla mnie samej były istotne:

Śruby do wykręcenia pod tylnym schowkiem:

_sruby-tyl.JPG

Przednie zaślepki mają zaczepy u góry i od dołu, są dość giętkie, wystarczy jedną ze stron ucisnąć śrubokrętem:

_przedniezaslepki.jpg

Pod ręcznym miałam nie przycisk, tylko 'blokadę', należy ją wysunąć/wyjąć a nie wciskać:

_reczny.JPG

Pod podłokietnikiem, we wnęce za kasetami (pod wyściółką/dywanikiem który był przyklejony do spodu i trzeba było oderwać), jest jeszcze jedna śruba 13-tka, którą należy wykręcić:

_podłokietnik.JPG

Zagadkowy 'drut' S-ka, odpowiadający za wysuwanie dodatkowego dynksa w holderze, umożliwiającego umieszczenie mniejszych napoi:

_ska2.JPG

Ska3.JPG

Ostatnie jasne info jakiego mi zabrakło, to żeby wyjmować każdą klapkę w pozycji otwartej, aby bolec poruszający się w prowadnicy (mechanizm odpowiadający za zamykanie) znajdował się poza jej torem (1).

_1.JPG

Problem z holderami dotyczył u mnie jedynie górnych klapek więc trybów nie musiałam dalej rozbierać/wyciągać, niemniej dziękuję autorowi za wpis, który bardzo mi pomógł dotrzeć do tego momentu.

Pozdrawiam,
K.