Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AEB] Ośka na quattro

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy jest na forum ktoś kto przerabiał ośkę na quattro? prosze o pomoc co się z tym wiąże - koszty, części itp. Szukałam, ale nic nie znalazlam na ten temat. Jeśli jest już taki proszę o wskazanie.

Opublikowano

Kaśka.

Obiło mi się parę postów na forum - bardziej od strony technicznej. Szukaj wytrwale.

Generalna konkluzja była taka, że lepiej dać sobie spokój, bo dużo rezania i zarąbiście drogie - lepiej sprzedać ośkę i kupić quattro.

Opublikowano
  • Autor

Tak tyle, że jak byłam w ASO facet był przekonany, że mam quatro, więc zastanawiam się czy nie ktoś jeszcze miał taką sytuację i czy nie wystarczy zmienić tylko paru rzeczy i mieć wymarzone quattro. :naughty:

Opublikowano

wystarczy parę pierdół: skrzynia biegów, podłoga (można pociąć), bak, cały tylny zawias i wydech. jeżeli o czymś zapomniałem to mnie poprawcie :polew:

Opublikowano

Dyfer :naughty:

Opublikowano

Kaśka kup sobie naklejke Quattro są na allegro Ori za 99 zł .

Opublikowano

Jesli faktycznie rozwazasz taka opcje, a nie chcesz pozbywac sie auta, to... chyba najtaniej byloby i najlepiej gdybys znalazla jakies zmasakrowane (po wypadku) 1.8TQ z anglii... Auta tam sa duuuzo tansze i prostsze bedzie skompletowanie wszystkich czesci.

Najlepiej i najlatwiej byloby jednak sprzedac oske i kupic oryginalne 1.8TQ, np. po lifcie/tach...

No i ten temat byl juz poruszany wiele razy na forum.

Opublikowano

no tak, zapomniałem o wsadzeniu wału, dyfra i osi, ale to nie zalicza się już do przeróbek auta :P najlepszym wyjściem byłaby sprzedaż obecnego autka i kupno z q bo przeróbki to na prawdę mnóstwo kasy i roboty. a jeżeli poważnie chcesz się za to zabrać, to pójdź za radą Flyera - kup rozbite 1.8TQ z Anglii i rezaj :)

Opublikowano

Nie opłaca się - taka przeróbka to koszt około 6-7 tysięcy złotych.

Opublikowano

6 tysięcy jak dobrze kupisz części :thumbdown:

Opublikowano

6 tysięcy jak dobrze kupisz części :thumbdown:

i robisz wszystko a przynajmniej część na własną rękę.

Opublikowano

efekt to wysypane pieniądze,znienawidzony mechanik...przeciez obiecywał tydzień roboty a mija 4 miesiące ! no i codziennie okazuje sie ,że trzeba dokupić jakis element bo brakuje lub nie pasuje...ehh

naklejka zaleczy ten problem na jakiś czas :) do momentu kupna nowego wozu czteronapędowca fabrycznego.

a za 6-7 tysiecy to mozna wystrugać quattro ale czterośladowe. :thumbdown:

Opublikowano

CTV ci przerobi :polew:

a na powaznie to powiem tak: skoro Adamoo jeszcze nie ma quattro znaczy, za dużo rezania... :polew:

Opublikowano
  • Autor

Może faktycznie za dużo zabawy z przerabianiem na quattro. :) O.K., wiem co chciałam wiedzieć można zamknąć temat, chyba, że ktoś jeszcze ma coś do dodania w tym temacie sensownego. :th:

Opublikowano

na którymś z forum czytałem jak chłopak zapytał się w jakimś warsztacie czy mu przerobią, mechanik popatrzył i powiedział 50tyś ..... :tongue4:

Opublikowano

jeżeli już o cenach wspominacie to w wawie jest tomson za dyszkę to zrobi

Opublikowano

Poziu sam robisz auto u Tomsona?? ja słyszałem o nim niezbyt dobre opinie ale o jednym aucie więc może to być pojedynczy przypadek.