Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B7 BLB] Dziwne syczenie-video

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

dziś zauważyłem coś dziwnego, z tego co mi sie wydaje odgłos z silnika... , mniej więcej : stałem na parkingu i dodałem gazu to przy dodawaniu gazu coś "syczy"(może szczotki?) jak się dodaje tylko gazu.. , tutaj zamieszcze filminik i jeśli ktos coś wie to prosze o info

Filmik:

dzięki

Opublikowano

blow off ;)

Opublikowano
  • Autor

blow off ;)

Kolego a mniej więcej o co to chodzi? mogę wogóle jezdzić?

[br]Dopisany: 30 Listopad 2011, 21:54_________________________________________________właśnie jak dodaje gazu to coś syczy jak na filiku..... hmm panowie wiecie może o co tu loto...[br]Dopisany: 30 Listopad 2011, 22:13_________________________________________________koledzy znalazłem filmnik, właśnie mam coś podobnego.., mniej więcej taki problem

czyżby to była nieszczelność ?[br]Dopisany: 01 Grudzień 2011, 22:37_________________________________________________prawdopodobnie siadł EGR.... tak wynikło na kompie ... . Widze że nikt nie pomoże..

Pozdr.

Opublikowano

Nigdy w zyciu nie kupie 2,0 TDI czy to w PD czy w CR :DWole caly czas robic swoje 1,9 :D:D:D

Opublikowano

czyżby to była nieszczelność ?[br]Dopisany: 01 Grudzień 2011, 22:37_________________________________________________prawdopodobnie siadł EGR.... tak wynikło na kompie ... . Widze że nikt nie pomoże..

Pozdr.

No to wklej log dynamiczny grupy 010 to Ci powiemy czy to nieszczelność w dolocie czy nie oraz log statyczny w trybie BS i MB grupy 003. Niestety jeśli chodzi o szuranie to Vag takich usterek nie diagnozuje - tylko manualnie lub wizualnie należy sprawdzić stan i ewentualne luzy wirnika części sprężającej turbo po zdjęciu węża dolotu powietrza do turbo.

Opublikowano

Nigdy w zyciu nie kupie 2,0 TDI czy to w PD czy w CR :DWole caly czas robic swoje 1,9 :D:D:D

co ty gadasz 2.0 TDI nie są takie złe.Mają małe wady ale jak je usuniesz jest całkiem fajny.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

okazało się że EGR był do wymiany .

Pozdro:D