virus191 Opublikowano 1 Grudnia 2011 Opublikowano 1 Grudnia 2011 Dziś miałem do przejechania około 200km i pod koniec trasy zaczęło coś piszczeć. Doszedłem, że to coś od nawiewu bo jak wyłączę to przestaje. Nieraz piszczy tylko przy przyspieszaniu lub hamowaniu. Nie ciągle. Dźwięk dochodzi od strony pasażera. Co to może być ?
virus191 Opublikowano 2 Grudnia 2011 Autor Opublikowano 2 Grudnia 2011 Trzeba wymienić czy nasmarować ? I chodzi o ten pod maską po stronie pasażera czy pod schowkiem ?
virus191 Opublikowano 2 Grudnia 2011 Autor Opublikowano 2 Grudnia 2011 Wyciągnąłem dziada i nasmarowałem białym smarem półstałym. Zobaczymy ile wytrzyma.
lutas Opublikowano 3 Grudnia 2011 Opublikowano 3 Grudnia 2011 Myślę że niedługo, samo nasmarowanie mu wiele nie pomoże. U mnie po pewnym czasie od przekroczonej temperatury rezystora dmuchawy zaczął się przepalać bezpiecznik termiczny. problem zniknął dopiero jak wymieniłem sam wentylator na nowy (niestety zamiennik). Wadą zamiennika jest to że pracuje głośniej od oryginału.
Rekomendowane odpowiedzi