lukaszek13ns Opublikowano 16 Marca 2008 Opublikowano 16 Marca 2008 Witam po bez awaryjnym uzytkowaniu zaczely sie problemy. A mianowicie zaczelo sie od alarmu brak polaczenia miedzy pilotem a centralka, ale z tym sie uporalem, po wymontowaniu centralki i prubie odpalenia auta, silnik krecil sie normalnie ale nie odpalil po paru prubach, gdy krece rozrusznikiem i silnik zaczyna sie obracac, obraca sie tak jak by nie bylo kompresji za lekko po prostu za kazdym razem. Pierwsza mysl jak przyszla do glowy to ze urwal sie pasek rozrzadu, po sciagnieciu obudowy okazuje sie ze pasek jest na swoim miejscu, gdyby sie przestawil to chyba tak lekko by nie krecil, rozrzad byl robiony rok temu, przejechalem na nim 20tys. Zostalo mi jeszcze do sprawdzenia lancuszek za co zabiore sie jutro i pomierzenie kompresji. Na vag-u nie pokazuje rzadnych bledow, gdy by byl brak kompresji, lub cos z zaworami lub glowica czy cos by Vag pokazywal . olej czysty bez sladow plynu i na odwrót w plynie nie ma sladu oleju. Prosze o pomoc co moglo pasc i jaki bede tego skutki
szogun0 Opublikowano 17 Marca 2008 Opublikowano 17 Marca 2008 Na pewno obraca się silnik? Może rozrusznik nie wrzuca?
lukaszek13ns Opublikowano 17 Marca 2008 Autor Opublikowano 17 Marca 2008 silnik obraca sie na stowe bo widzialem jaz zciaglem oslone od rorzadu, ze kreci sie kolo zebate na gorze od rozrzadu. jesli przeskoczyl pasek rozrzadu, jesli tak sie stalo to zostaje mi powolac nie zaleznego eksperta ze, by sprawdzil jesli sie okaze ze przeskoczyl to do ASO jade na gwarancje, bo unich byl robiony. Lub co gorsze moglo sie stac to co kolega opisywal w tym watku. http://www.a4-klub.pl/smf/silniki_benzynowe/b5_18_agr_nie_odpala_silnik-t9803.0.html;highlight=przeskoczyl+pasek tylko tyle ze umnie sie to stalo na postoju przy prubie odpalania zimnego silnika. Jesli przeskoczyl pasek to musze to tak rozegrac ze by nie chcieli mnie wykrecic w Aso ze to moja wina.
szogun0 Opublikowano 17 Marca 2008 Opublikowano 17 Marca 2008 To sprawdź na znakach ustawienie rozrządu. A potem ciśnienie sprężania. Jeśli rozrząd jest dobrze, a nie ma ciśnienia, to podstawiło z jakiegoś powodu zawory.
Rekomendowane odpowiedzi