Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ABC] Swap silnika ABC na ACK-2 pytania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam zamiar zrobic swap z ABC na ACK,dawca bedzie raczej anglik ze wzgledu na to ze wszystko bedzie na miejscu i w calosci.

1)Czy immo 1 w puszce (rocznik auta 95) mozna tak bez problemu adoptowac do kompa z silnika ACK gdzie juz bylo Immo 2 w liczniku,czy trzeba montowac emulator,ewentualnie inne rozwiazanie.

2)Czy skrzynia bez problemu podejdzie na otwory z ABC do ACK i jak by ktos wiedzial jakie maja przelozenia w obu silnikach

dzieki

Opublikowano

Jak bedziesz miał kompletnego anglika to przekładaj razem ze skrzynią za jedną robotą. ECU z immo w sumie też możesz wziąć z angola. Kable chyba będą pasować. ABC to troszkę starsza konstrukcja niż ACK. Ja przekładałem ALF na ACK i zero problemów - wszystko pasowało.

Opublikowano
  • Autor

W sumie ze skrzynia tez mozna przelozyc,ale zalezy mi na krotszych przelozeniach zeby lepiej szedl z miejsca,a chyba skrzynia z ABC bedzie miala krotsze przelozenia,a jezeli chodzi o immo to w moim samochodzie jest jeszcze w puszcze pod kierownica,a z ACK jak bede przekladal to juz jest immo w liczniku i nieda rady przelozyc bo nawet licznk ma 2 kostki po 32 pin,a u mnie jest 2x26.wiec jak by ktos wiedzial cos na ten temat to ponawiam pytania z pierwszego postu.

dzieki

Opublikowano

Skrzynie pasują plug n' play do obydwu silników, ta od 2.6 ma krótsze przełożenia. Jeśli chodzi o immo to chyba najprościej wyłączyć go w ecu.

Opublikowano
  • Autor

jak ktos by mial moze rozpiske przelozen skrzyn V6 to bym byl wdzieczny,a czy jak wylacze immo w ecu to bedzie sie bez problemu laczyl z VAG,bo jak sie podobno zalozy emulator immo to nie laczy sie z vagiem.

Opublikowano

po wyłączeniu immo z vagiem łączy się bezproblemowo

Opublikowano
  • Autor

A jak bym podlaczyl emulator,czy tez bedzie mozliwosc diagnozy ecu,podobno na allegro sa takie?bo bez emulatora chyba immo 1 u mnie w aucie nie zgra sie z kompem od immo 2

Opublikowano

Lepiej przełożyć silnik cały ze skrzynią, przecież to dużo mniej roboty nie trzeba silników rozpinać ze skrzyniami

Opublikowano
  • Autor

no wiem ze mniej roboty,ale umnie mam zalozone nowe sprzeglo wiec i tak bym przekladal sprzeglo do nowego silnika,ale o to sie nie boje!,chodzi mi o to,ze jak zaloze emulator immo to moze sie nie laczyc z silnikiem,a po swapie silnika napewno jakies bledy beda i trzeba to jakos wykasowac.

Opublikowano

daj znac jak skonczysz projekt bo jestem zainteresowny :)))

Opublikowano
  • Autor

Dam znac co i jak,ale jak narazie to zbieram informacje,schematy elektryczne i kase na angola z silnikiem ACK :naughty: