Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] halogeny jako światła skretu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam zapewne ktoś widział na ulicy nowego merca ma taką fajną sprawę iż jak skręca w lewo zapala mu się lewy halogen jak w prawo to prawy można coś takiego zrobić u nas :confused4:

Opublikowano

można, gdzieś na ebay.de widziałem takie moduły do tego. ale wg mnie wygląda to beznadziejnie, jakbyś jeździł ze spalonym halogenem...

Opublikowano

a ze trzy miesiace temu w auto swiat poradnik bylo pokazane jak to zrobic na przykladzie zoltego b6 - krok po kroku!!

Opublikowano

marinero ale to bylo z uzyciem lampek Helli.. :mysli:

Opublikowano

marinero ale to bylo z uzyciem lampek Helli.. :mysli:

tak jak najbardziej - na oryginalach raczej nie podejdzie w zaden sposob!! ta byly chyba takie lampki jak z twojego linka - zdaje sie system dziala do jakiejs predkosci - 30 albo 40 km na godzine!!

Opublikowano

Jak ktos bedzie zainteresowany, to moge pozniej poszukac i zrobic skana.. :th:

Opublikowano

Jedno że to głupio wygląda a drugie że gówno daje , halogen za mało świeci w bok żeby była jakaś znacząca różnica ,jeśli już coś robić z doświetlaniem to może tak jak w nowym passacie tam jest osobna żarówka z boku lampy i to naprawdę super działa .

Opublikowano

Widzałem to dizs na nowym ML-u :polew: beznadziejne :thumbdown: laksa nawracała na trzy z czego było na 10 i raz swiecił lewy raz prawy halogen :wallbash:

Opublikowano
  • Autor

chyba że ktoś ma xenonki w halogenach :tongue4:

Opublikowano

czesc, a co z oslepianiem innych uzytkowikow ruchu? helogeny POWINNY byc uzywane w warunkach ogrnaiczonej widocznosci poprzez niesprzyjajace warunki pogodowe jak mgla, wzmozone opady sniegu badz deszczu a nie w pogodna noc. Czyli jezeli ktos taki spotka mnie na drodze to odrazu ma 100W dlugie na oczkach. a jak to nie pomaga to jeszcze xenon wedruje do gory, przepraszam ale jestem piekielnie brutalny w tym wzgledzie. a dodatkowo zrobilem sobie drugie przeciwmgielne w tylnych lampach dla kierowcow uzywajacych halogeny niezgodnie z ich przeznaczenie (patrz wyzej :D) a pozatym zgadzam sie z Ono przeciez halogen swieci przed samochodem a nie na boki. Pozdrawiam Jocker01

Opublikowano

Żuczki.

Samo ustawianie halogenów żeby świeciły przy skrętach (raz jeden, raz drugi), jest oczywistą głupotą na miarę magnetyzerów. Tylko, że to nie o to chodzi.

W zestawie Helli lampy montuje się w miejsce halogenów, ale są one inaczej ustawione-świecą bardziej na boki - to na 100%. A dodatkowo z tego co zrozumiałem z opisu, który znalazłem od tej pory już się ich nie wykorzystuje jako halogenków. I dopiero wtedy działają zarąbiscie - dokładnie tak jak w nowym Passacie (co akurat miałem okazję przetestować)

Zestaw Helli kosztuje ok 2 tysie - tak dla informacji :decayed:

Opublikowano
  • Autor

To nawet fiat głupi punto ma ten nowy jak zapala kierunki włączają się jak skręca włączają sie poza tym kierowca może ze środka niezależnie je zapalić nie mówie tu o wjejskich podświetlaniach podwozia czy wnętrza kabiny na niebiesko bo to do poldka pasuje a o całkiem pożytacznym doświetlaniu zakrętów szczególnie potrzebnym na naszych drogach które są dziurawe jak ser szwajcarski