Grzesiekkbc Opublikowano 6 Grudnia 2011 Opublikowano 6 Grudnia 2011 Witam, koledzy mam pytanie bo w piątek wymieniam rozrząd, popychacze, uszczelniacze itp. Chodzi mi o wałek rozrządu w moim 1z a mianowicie jeśli się okaże że jest w kiepskim stanie to czy mogę zapodać w razie czego wałek z golfa IV 110ps? Są jakieś różnice w wałkach w silniku 90ps a 110ps?
Lu-Gi Opublikowano 6 Grudnia 2011 Opublikowano 6 Grudnia 2011 Golf IV ma już nowszej generacji silnik, alu dekiel już jest i vacum pompa napędzana wałkiem rozrządu własnie wiec wałek jest raczej inny.
Grzesiekkbc Opublikowano 6 Grudnia 2011 Autor Opublikowano 6 Grudnia 2011 hmmmm no to nie dobrze A jak bym nie znalazł do piątku z 1z wałka to z jakiego silnika najlepiej kupić coś?
Robson04 Opublikowano 6 Grudnia 2011 Opublikowano 6 Grudnia 2011 Wałek rozrządu pasuje z każdego starego kibla takich jak:AHU, AFF, AFN, ALE ... nr kat. to: 028 109 101 F.
Grzesiekkbc Opublikowano 9 Grudnia 2011 Autor Opublikowano 9 Grudnia 2011 Jest sens pchać się w używkę czy kupić nowy, na alledrogo widze FEBIego za 300zł.[br]Dopisany: 06 Grudzień 2011, 21:19_________________________________________________Kupiłem nowy wałek RUVILLE. Dzisiaj oddałem auto do mechanika, powodem jest wymiana rozrządu przy okazji której wymieniam uszczelniacze zaworowe, popychacze. Powodem jest wieszanie się popychaczy i głośna praca przy starcie i w czasie jazdy. Powiedzcie mi bo mechanik kazał mi kupić oring na wałek rozrządu i na pompę olejową czyli co będzie ściągał misę olejową w celu jakim? Rozumiem że jak ściągnie misę to wyczyści cały syf znajdujący się w niej ale po co ściągać pompę olejową?
SotoM Opublikowano 10 Grudnia 2011 Opublikowano 10 Grudnia 2011 chodziło mu o uszczelniacze na wałek rozrzadu i na wałek napedu pompy oleju i vacum pompy. nie bedzie sciagał miski.
Rekomendowane odpowiedzi