Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AVF] Czysta seria :)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam i przedstawiam moje A4 B5 po wielu zmianach :decayed:

NADWOZIE

+ zderzak od S4 + spryskiwacze reflektorów

+ grill RS4

+ lampy przód zespolone DEPO czarny matt środki + soczewki D2S bixenon + hid 5000K + postojówki SMD

+ klapa tył od polifta + usunięty tylni zamek + podświetlenie diody SMD

+ przyciemnione wszystkie szyby

+ podgrzewane lusterka

+ prawe duże lusterko z angola podgrzewane

+ czarne kierunki boczne

+ lampy tył led

+ końcówka wydechu zmieniona

- szyberdach seria

+ ramiona wycieraczek polift + wycieraczki Valeo

ZAWIESZENIE

- SERIA 1BA skręcona :decayed:

FELGI

+ LATO zakupione ORY 18" S-LINE które zostały wypolerowane na lustro + opony 225/40/18

+ ZIMA felgi RONAL AVUS II + oponki zima 205/50/17

WNĘTRZE

+ materiałowe Recaro elektryczne :naughty:

+ podłokietnik

+ gałka zmiany biegów od S3

+ kierownica od S4 po lifcie+przejściówka z małego na duży wieloklin + taśma + obudowa

+ licznik z pełnym fisem rok 2000 z białym podświetleniem

+ kluczyk scyzoryk z A4 B7

+ turbo timer Greddy

+ wskaźnik doładowania turbosprężarki

+ podświetlenie wnętrza za pomocą diody smd

+ podświetlenie nóg diody smd

+ zamontowany climatronik :JC_fan:

+ podświetlane kratki

+ obszycie kierownicy + mieszek + uchwyt ręcznego + klapka podłokietnika DZIĘKI RAGGA:banan:

+ montaż dużej lampki sufitu z polifta w czarnym flocku DZIĘKI RAGGA :banan:

+ daszki przeciwsłoneczne w czarnym flocku DZIĘKI RAGGA:banan:

SILNIK

+ silnik od PASSATA FL 1.9TDI AVF PD 131PS

+ turbo CAHA KKK od A4 B8 170 CR

+ koło zamachowe jednomasowe + docisk + tarcza wzmocniona + łożysko oporowe Valeo

+ FMIC 700mm/240mm/56mm

+ zaślepiony i wyłączony programowo EGR

+ wszystkie wężyki podciśnienia silikon

+ Down pipe bez katalizatora fi 60

+ obudowa filtra z PASSATA 1.9 PD 131PS

+ podszybie polift

NAPĘD

- FWD

- skrzynia 6 DQS z a6 2.5 tdi

HAMULCE

+ heble przód 312/25mm tarcza BREMBO + klocek FERODO PREMIER

- tył seria po remoncie

CZEKAJĄ

+ końcówki wtryskiwaczy Fratelli Bosio PP1043 :evil:

+ korekta programu

setup letni 2012

4ccb764ba7074e5fmed.jpg

ebdd1c34aaf05276med.jpg

421ea543dac8db50med.jpg

d851dd83d2040b4fmed.jpg

557d2c93b1458a0emed.jpg

środeczek

zdjcie0279.jpg

a to było przy silniku AHU 90ps

- pompa wtryskow od ASV

- końcówki wtryskiwaczy bosch 0,216

- FMIC 700mm/240mm/56mm

- turbo AWX + kolektor ssący AWX http://www.a4-klub.pl/smf/b5_ahu_wymiana_turbiny_w_ahu_na_awx-t28728.0.html

- CHIP http://www.a4-klub.pl/smf/b5_ahu_turbo_awx_koncowki_ahy_fmic_po_strojeniu-t46221.0.html

WYKRESIK po modzie u WITKA na ahu

923ffd872c6ea578m.jpg

MOJA mała galeria:

- tak wyglądała 3 lata temu

4c0d1c4e9998b37am.jpg26325d2caeb8dff1m.jpg

- skóra

09d93f512ee67324m.jpg

- heble przód 312 mm

894dea739bbb6fdam.jpgf6816d50db8da7d8m.jpgc79c14c178035d42m.jpg

- FMIC

6ed44d6c4fd84d00m.jpgf07c0e6769790694m.jpg

- AVF 131PS

fc4c1e2795e4b467m.jpg112f27a3703c4e1bm.jpg73c1eeb29490de86m.jpg

- wskaźnik na słupku

a6774bad5766b668m.jpg9b99c293bec98452m.jpg

- moje czarne bixy

92584d1513c4c59em.jpg85be08429ea3e7a8m.jpg

- gałeczka s3

5ada57b4e075b49bm.jpg5ada57b4e075b49bm.jpg

- turbo CAHA na kolektorze z golfa1.6

zdjcie0347.th.jpgzdjcie0345a.th.jpgzdjcie0328.th.jpg

Moje wątki założone w DZIALE WARSZTAT :

SWAP silnika AVF http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=75462.0

Montaż wskaźnika doładowania http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=30498.0;highlight=wska%BCnika

SWAP hebli 312mm http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=91632.0

FMIC http://www.a4-klub.pl/smf/b5_afn_fmic_w_a4_19_tdi_afn-t32800.210.html

Wymiana turbiny w AHU na AWX http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=28728.0

SWAP pompy 11 http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=123495.0

Opublikowano

Ładne felgi, obniżałeś zawieszenie?? Bo fajnie wygląda nie jak wóz drabiniasty, a ma 17 calowe felgi.

Ładne autko i niezłe zmiany chcesz zrobić. Powodzenia. :th:

Pozdrawiam.

Opublikowano

Lampki przód po lifcie,boczne kierunki na białe,delikatnie ciemne szybki i będzie koxik :th:

Opublikowano
  • Autor

zawieszenie tylko z przodu obniżyłem tył seria, kolorystyka radia... na żywo wygląda dużo lepiej ale podświetlanie jest czerwone i w nocy wygląda nieźle

Opublikowano

zawieszenie tylko z przodu obniżyłem tył seria, kolorystyka radia... na żywo wygląda dużo lepiej ale podświetlanie jest czerwone i w nocy wygląda nieźle, a co do klimatronika, auto już mam równy rok mam szyberdach i lato wcale mi nie dokuczało, ps. miałeś w tamtym roku lato?? :polew: bo mi sie wydawało że to wiosna była :polew:

1-miasto super mam to samo w podpisie :)

2-radyjko daje rade ,mam to samo w autku super kolor w nocy ,reszta nagłośnienia kozak :th:

3-silnik toż to potwór buhahhahahahaha mam tego samego trampka :)

4- rocznik tez ten sam

5-szyber dach daje rade tez oblatuje na nim ,a co to żekomych problemów ze sprzedażą ...... :decayed:

Rurki wydechu fajne , ja jeszcze musze z nimi powalczyc i tez założyć :th: . Ogólnie furka fajna , oprócz tych rzeczy co koledzy doradzaja ja bym jeszcze usuną znaczki z tyłu :przebiegly:

Opublikowano
  • Autor

końcówka firmy WM jest wspawana, kupiłem ją w jednym kawałku (czyli dwie końcówki wspwawane w jedną) odciołem je od siebie, końcówki od tłumika(te zagięcia również odciołem) nałożyłem końcówki WM i przyspawałem, ich fotkę wkleję później

73c4f36b8547deb9.jpg[br]Dopisany: 19 Marzec 2008, 19:00 _________________________________________________jestem już po wymianie turbiny na AWX :notworthy:

Opublikowano

seba wstaw też to fotostory i opis ze swapu turbiny na awx do działu zrób to sam, będziesz w niedziele?, bo chciałem obejrzeć i popytać (też mam ahu),a co do auta: wprawdzie wolę inwestować w domowe audio ale jbl pewnie robią robotę? (mam ich podłogówki i jestem b. zadowolony)

Opublikowano
  • Autor

a gzie mam być w niedziele kolego??

Opublikowano

Jak to gdzie?? Kolego co niedzielę jest spocik w Galeri Kazimierz na poziomie niebieskim o 17.

:th:

Zapraszamy

ps.

Super autko :th:

Opublikowano

No nieźle sie zapowiada , zabawa z turbina i fotostory MISTRZOWSKIE !!! Gdzie będziesz robił programik ?

Opublikowano

No nieźle sie zapowiada , zabawa z turbina i fotostory MISTRZOWSKIE !!! Gdzie będziesz robił programik ?

Wypadałoby odwiedzić naszego klubowego mistrza od programików Rogala :naughty: Nawet jakaś zniżka jest teraz na grupowe odwiedziny :th: Wg mnie solidna zniżka :notworthy: Jechać i podkręcać zobaczymy co z tego wyjdzie :rolleyes: jak na ten etap piękne modyfikacje silniczka :oklaski: Pogratulować chęci i zapału :cool: Świetna robota! może i ja w niedalekiej przyszłości pomyślę o turbulum z AWXa :gwizdanie:

Opublikowano
  • Autor

pytacie gdzie soft??? :mysli: głupie pytanie.... :polew: tylko ROGALL !! :> :>

kolego rafalekx w twoim tylko odkręcić turbinę i założyć nową i już autko będzię miało czym oddać :th:[br]Dopisany: 27 Marzec 2008, 18:40 _________________________________________________Dziś zrobiłem mały kosztorys mojej zmiany turbiny

turbina kupiona od tego gościa(nawet rogal u niego turbinki zamawia)na turbinę dał mi 6miesiecy gwarancji

http://www.allegro.pl/item318036264_318036264.html

cena jest tam widoczna czyli 800zł+20zł przesyłka

kolektor wydechowy,przewody, rurki, n75(praktycznie wszystko z allegro)

razem 300zł

przejściówki(tokarz)

70zł

uszczelki (bełtowski)

65zł

dołożyć do tego trochę paliwa(korki, bełtowski)

50zł

tak więc suma tego wszystkiego jest w przedziale 1300zł ja myślę że warto było :th:

ps. na allegro jest dużo ludzi co chciało by dużo pieniędzy praktycznie za nic, ale są też tacy co oddają duże ilości sprzętu za małe pieniądze, i właśnie tylko z takimi ludźmi robiłem interesy, dlatego udało mi się w tak niskiej kwocie zamknąć tą modyfikację.... ale każda taka ciągnie za sobą następną :wink4: więc nie ma się z czego cieszyć :polew: :polew: :polew:

Opublikowano

Moim zdaniem nie wywalaj znaczków, taki tuning robiłem jakieś 5 lat temu :confused4: IMO znaczki w A4 nie szpecą tyłu... Zresztą na tych oponach tył wygląda kox :evil: jedyne czego brakuje to Valeo z przodu i ciemne szybki :notworthy: nie mówiąc o modach silnika oczywiście :naughty:

Opublikowano
  • Autor

zgadzam się z tobą znaczki zostaną, niech koledzy z calibry 2.0LPG :polew: wiedzą co ich zostawia w tyle :laghing2:

Opublikowano

zgadzam się z tobą znaczki zostaną, niech koledzy z calibry 2.0LPG :polew: wiedzą co ich zostawia w tyle :laghing2:

Kolego Ty po tych modyfikacjach to nie tylko Calibry 2.0 LPG będziesz wymiatał ale wiele innych potworów naszych szos :naughty: W tym także niektóre solidne Audiczki w benzynce :gwizdanie: A co do wymiany turbulum u mnie na tą AWX, zgadzam się z Tobą że wystarczy turbinka i programik u Rogala, ale ja zaczekam aż mi się moja ori turbinka rozsypie, wtedy zapodam AWXa i program :th: Poza tym teraz mi się szykuje inny wydatek - upiększający :> Oby się powiodło :gwizdanie:

Opublikowano
  • Autor

panowie a czy nie orientujecie się w jakich modelach stosowano końcówki wtryskiwaczy 0,216?? wiem że w 2.5 tdi ahy i 1.9 axg a w innych 2.5 ciekawe jakie stosowali :mysli:??[br]Dopisany: 29 Marzec 2008, 16:31 _________________________________________________ciekawe jakie były w ake 2.5 (180ps)??[br]Dopisany: 29 Marzec 2008, 16:37 _________________________________________________no bo są 2.5 sześciocylindrowe 180ps i są 2.5 pięciocylindrowe 140ps :mysli:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

seba1-2, nie wiesz jak bedzie wygladala sprawa przy moim silniku 1Z, instalacja bedzie podobna, czy trzeba bedzie cos zmieniac... :mysli:, bo tez by mi sie taki mod sprzydal