Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam was koledzy chcialbym sie was zapytac o rade ..przepraszam ale ten text skopiowalem z gg ...

Ty moze bedziesz wiedzial : co najlepiej zrobic ? Otoz w moim Audi A4 b7 pekla szyba od kamienia.. Mam ubezpieczalnie UniQa ..przyjechal szacownik wycenili kosztorys na 896zł ...

Jak dzownilem do Chorynszkowic gdzie specjalizuja sie w wymianach szyb to gosciu mi powiedzial ze u niego koszt wymiany to 493 zł +120 montaz

to daje 613zł

I teraz moje pytanie gdzie to zrobić : ?? U tego w goscia gdzie się specjalizuje w tym czy zrobic to w Audi w Rybniku

Co bys zrobil na moim miejscu. ????i jak sie to ma z tym kosztorysem. pani z Uniqu przeslalami taki text :

Szanowni Państwo

W załączeniu przesyłam kosztorys naprawy uszkodzonego pojazdu. W przypadku nieakceptowania kwoty wynikającej z powyższego kosztorysu prosimy o przedłożenie kosztorysu wstępnego przed przystąpieniem do naprawy celem weryfikacji i zatwierdzenia, a następnie po wykonanej naprawie przedłożenia faktury VAT za wykonaną usługę wraz z fakturami źródłowymi na zakupione części zamienne.

Dolaczam ze nie wiem ile ta szyba przednia w Audi bedzie kosztowac z wymiana ale ja przeciez za to nie place tylko AC. :)

Opublikowano

Witam was koledzy chcialbym sie was zapytac o rade ..przepraszam ale ten text skopiowalem z gg ...

Ty moze bedziesz wiedzial : co najlepiej zrobic ? Otoz w moim Audi A4 b7 pekla szyba od kamienia.. Mam ubezpieczalnie UniQa ..przyjechal szacownik wycenili kosztorys na 896zł ...

Jak dzownilem do Chorynszkowic gdzie specjalizuja sie w wymianach szyb to gosciu mi powiedzial ze u niego koszt wymiany to 493 zł +120 montaz

to daje 613zł

I teraz moje pytanie gdzie to zrobić : ?? U tego w goscia gdzie się specjalizuje w tym czy zrobic to w Audi w Rybniku

Co bys zrobil na moim miejscu. ????i jak sie to ma z tym kosztorysem. pani z Uniqu przeslalami taki text :

Szanowni Państwo

W załączeniu przesyłam kosztorys naprawy uszkodzonego pojazdu. W przypadku nieakceptowania kwoty wynikającej z powyższego kosztorysu prosimy o przedłożenie kosztorysu wstępnego przed przystąpieniem do naprawy celem weryfikacji i zatwierdzenia, a następnie po wykonanej naprawie przedłożenia faktury VAT za wykonaną usługę wraz z fakturami źródłowymi na zakupione części zamienne.

Dolaczam ze nie wiem ile ta szyba przednia w Audi bedzie kosztowac z wymiana ale ja przeciez za to nie place tylko AC. :)

To coś kiepsko wyliczył, wracając ze świąt miałem identyczną sytuację - dostałem kamykiem i poszło..

Wczoraj był rzeczoznawca z PZU i wyliczył (wymiana w ASO) - również z AC.

Wycena na bazie EurotaxGlass

1) Szyba przednia 1020,74 netto

2) Kpl naprawczy do klejenie 133,84 zł netto

3) Uszczelka szyby przedniej boczna 2 x 33,28 netto

4) Listwa maskująca 2 x 35,92 netto

Razem z robocizną 2050,22 zł brutto. Dodatkowo laweta i auto zastępcze za free na 3 doby.

Także jak kolega wyżej podpowiada poproś serwis o kalkulację i dzwoń do ubezpieczyciela.

Gość SpongeBob
Opublikowano

Koledzy a nie latwiej wykupic ubezpieczenie na przednia szybe? co prawda nie kazdy ubezpieczyciel takie cos posiada, ja mam np w PZU ubezpieczone auto za ubezpieczenie szyby pace 130zl na rok i jak mi cos sie z nia stanie wyplacaja 2500 bez rzadnych kosztorysow bez straty znizek tylko zglaszam przychodzi koles sprawdza czy jest peknieta i kasa na konto. Wydaje mi sie to rozsadniejsze jezeli chodzi o znizki no bo jak zglaszacie z ac to zabiora Wam 10% znizek.

Pozdrawiam

Opublikowano

A co po tych zniżkach kolego? Od 4 lat bezkolizyjnie i co roku coraz większa składka za pakiet OC+AC+NW - bo co chwila jakaś podwyżka. Auto coraz tańsze, zniżki idą a przelew w kwotach tych samych lub wyższych :)

Auto mam w leasingu (ostatni rok i wykup), więc zaszalałem z szybą z AC a nie z kieszeni.

Opublikowano

to daje 613zł

Szanowni Państwo

To coś kiepsko wyliczył, wracając ze świąt miałem identyczną sytuację - dostałem kamykiem i poszło..

Wczoraj był rzeczoznawca z PZU i wyliczył (wymiana w ASO) - również z AC.

Wycena na bazie EurotaxGlass

1) Szyba przednia 1020,74 netto

2) Kpl naprawczy do klejenie 133,84 zł netto

3) Uszczelka szyby przedniej boczna 2 x 33,28 netto

4) Listwa maskująca 2 x 35,92 netto

Razem z robocizną 2050,22 zł brutto. Dodatkowo laweta i auto zastępcze za free na 3 doby.

Także jak kolega wyżej podpowiada poproś serwis o kalkulację i dzwoń do ubezpieczyciela.

Wycena z AC bardzo zależy od warunków umowy i pomniejszeń jakie są na polisie. Więc jak ktoś kupuje najtańszy wariant to potem i wycena nie będzie wysoka. Przykładowo na 6 letnim samochodzie w Warcie AC Standard bez zniesienia pomniejszenia wartości części ceny części na kosztorysie będą pomniejszone o ok 60% . . . i wszystko zgodnie z OWU.

Opublikowano

Koledzy a nie latwiej wykupic ubezpieczenie na przednia szybe? co prawda nie kazdy ubezpieczyciel takie cos posiada, ja mam np w PZU ubezpieczone auto za ubezpieczenie szyby pace 130zl na rok i jak mi cos sie z nia stanie wyplacaja 2500 bez rzadnych kosztorysow bez straty znizek tylko zglaszam przychodzi koles sprawdza czy jest peknieta i kasa na konto. Wydaje mi sie to rozsadniejsze jezeli chodzi o znizki no bo jak zglaszacie z ac to zabiora Wam 10% znizek.

Coś chyba nie doczytałeś albo Ci ktoś źle powiedział. Masz wykupioną autoszybę(dziwne że za 130 zł?Chyba że masz opcję bez AC bo ja np. płacę za to 80 zł) czyli masz wszystkie szyby ubezpieczone do wartości 2500 tys zł a nie tylko przednią i jak Ci np. pęknie przednia to dzwonisz zgłaszasz i wysyłają Cie do warsztatu z którym mają umowę podpisaną i wymieniają Ci szybę a nie 2500 zł na konto i nie w ASO. Szyba będzie nordglass chyba że nie będzie na stanie to pillington czy inna ale nie ori Audi. Wymiana w ASO to chyba tylko możliwa jest jak by Ci się to stało za granicą, wtedy dzwonisz to Cie do ASO wyślą bo raczej z małymi warsztatami za granicą nie mają umów podpisanych. Co do utraty zniżek z AC czy OC to wykupujesz ochronę zniżek na OC 50 zł a na AC 80 zł i jak zrobisz jedną szkodę w roku to nie lecą ci żadne zniżki.