Jaco21t Opublikowano 11 Grudnia 2011 Opublikowano 11 Grudnia 2011 Wiam serdecznie, szukałem odpowiedzi na moje pytanie na forum lecz nie znalazłem więc musiałem założyć nowy wątek. moje pytanie brzmi: jak sterowane są podgrzewanie siedzenia w audi a4 b5 rok 1997, czy są do tego przeznaczone konkretne przełączniki jak w passacie czy steruje nimi klimatronik. Pytam ponieważ ostatnio zauwarzyłem że z siedzenia wystają kostki, mniemam że są one od poduszek i podgrzewania, jednak nie wiem jak je uruchomić... prosze o pomoc
Golem1 Opublikowano 11 Grudnia 2011 Opublikowano 11 Grudnia 2011 A na klimatroniku masz przyciski do załaczania podgrzewania foteli?
Jaco21t Opublikowano 12 Grudnia 2011 Autor Opublikowano 12 Grudnia 2011 porobiłem zdjęcia jak to wygląda, mam nadzieje że to pomoże.
McBoss Opublikowano 12 Grudnia 2011 Opublikowano 12 Grudnia 2011 Panel masz z przedlifta. Zrob fote gory, tam gdzie sa przyciski od mgielnych itd. Tam powinny byc dwa przyciski z grzanymi tylkami (przekrecane). Zrob fote i wrzuc.
Jaco21t Opublikowano 12 Grudnia 2011 Autor Opublikowano 12 Grudnia 2011 Prosze bardzo, u mnie nie ma tych pokrenteł... wiem o co ci chodzi bo tesciu ma passata b4 i tam ma podgrzewane fotele. zainteresowały mnie to kable pod siedzeniem :gwizdanie:
McBoss Opublikowano 12 Grudnia 2011 Opublikowano 12 Grudnia 2011 Masz racje, nie ma pokretel Wiec poprostu siedziska z grzanymi matami masz wrzucone do auta. Musialbys pociagnac wiązke no i oczywiscie dokupic przyciski żeby to działało, do tego wpięcie się w przewodzik siwo-zielony, aby było podświetlenie przycisków.
pieciajek Opublikowano 12 Grudnia 2011 Opublikowano 12 Grudnia 2011 Siwo-niebieski to kolor na którym jest podświetlenie poza tym kolega nie ma żadnych mat w tych fotelach bo ja nie widzę zadnej zielonej kostki pod tym fotelem. Zółta jest od poduszki a czerwona to tylko dodatkowa masa na obudowie poduszki do ładunków statycznych. W czerwonej kostce jest przewód brazowy i nic poza nim. Schwmat posiadam ale raczej się koledze nie przyda.
McBoss Opublikowano 12 Grudnia 2011 Opublikowano 12 Grudnia 2011 @pieciajek - Czapka z głowy BTW zasugerowalem sie wypowiedziami, nie patrzac akurat na fotki kubłów... -.-
Jaco21t Opublikowano 13 Grudnia 2011 Autor Opublikowano 13 Grudnia 2011 Dziękuje barzdo za odpowiedzi, o to mi właśnie chodziło, zmyliła mnie poprostu ta wtyczka. maj dodatkowo pytanie, czy używa ktoś maty podgrzewanej na siedzenia? np takiej: http://allegro.pl/mata-podgrzewana-na-fotel-12v-48w-holenderska-i1967628210.html , czy zdaje to egzamin?? ps, wybrałem pierwszą lebszą z allegro.
pastaldo Opublikowano 13 Grudnia 2011 Opublikowano 13 Grudnia 2011 Dziękuje barzdo za odpowiedzi, o to mi właśnie chodziło, zmyliła mnie poprostu ta wtyczka. maj dodatkowo pytanie, czy używa ktoś maty podgrzewanej na siedzenia? np takiej: http://allegro.pl/mata-podgrzewana-na-fotel-12v-48w-holenderska-i1967628210.html , czy zdaje to egzamin?? ps, wybrałem pierwszą lebszą z allegro. czarno to widzę. Te maty chyba nie sa zbyt dobrym pomysłem. Sam się nad tym zastanawiałem ale zrezygnowałem. Może lepiej kupić nawet jakieś nie formowe maty i założyć pod tapicerkę np http://allegro.pl/mata-grzewcza-fotel-nowa-ford-i1970611960.html i dodać sterowanie w klimatroniku lub przyciskach nad radiem jeśli to przedlift
vokotibi Opublikowano 1 Lipca 2012 Opublikowano 1 Lipca 2012 Siwo-niebieski to kolor na którym jest podświetlenie poza tym kolega nie ma żadnych mat w tych fotelach bo ja nie widzę zadnej zielonej kostki pod tym fotelem.Zółta jest od poduszki a czerwona to tylko dodatkowa masa na obudowie poduszki do ładunków statycznych. W czerwonej kostce jest przewód brazowy i nic poza nim. Schwmat posiadam ale raczej się koledze nie przyda. Hej kolego zapodasz schemat, bo mina pewno się przyda
Rekomendowane odpowiedzi