Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B6] Zaliczony krawężnik

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No i się stało...

Rano +1.5*C a na drodze ślisko, opony z d*py i wyrzuciło mnie na krawężnik, kierownica max w lewo, samochód jedzie w prawo. Tak przywaliłem, że aż mnie odrzuciło od tego krawężnika na lewy pas 8:E

Cały rant na feldze zdarty, wyważanie by nawet nie pomogło... Oglądałem lewy wahacz dolny i wygląda w porządku, ale jak mam kierownice prosto to znosi mnie trochę na prawo (wcześniej było ok), geometria/zbieżność? I jakoś wspomaganie zaczęło jakby ciężej chodzić (chyba, że mam jakieś schizy przez to :E). Wcześniej jak miałem kiere prosto to jechałem prosto, teraz jak mam prosto to znosi mnie na prawo.

Pojechałem więc do kuzyna i dostałem 2 nowe felgi (prawy przód i tył), lepsze opony poszły na przednią oś + wyważanie felg.

Tak wyglądała przednia felga, cały rant zjechany.

Teraz mam nauczkę, żeby nie zasuwać w zimę, bo szkoda zdrowia i samochodu :( Oczywiście jak ktoś mi mówił, żeby nie zapieprzać to mądry fr0styyy musiał zignorować :lol2: Polak mądry po szkodzie jak to mówią.

W czwartek jak mi się uda to zrobię zbieżność, coś jeszcze sprawdzić muszę?

Opublikowano

Jedź na geometrię i szarpaki, niech ktoś fachowym okiem obejrzy to zawieszenie. Na pewno poleciała zbieżność,skoro auto Ci ucieka, ale jeżeli coś się tam jeszcze podgięło- któryś wahacz, drążek kierowniczy itp. to nie będzie geometrii i elementy są do wymiany, na monitorze czy wydruku będzie to od razu widać jeżeli kąty poszły w kosmos.

Tak na marginesie, mając takie opony to się jedzie na paluszkach, nie jak Hołowczyc z prawkiem w najlepszym wypadku od roku patrząc po Twoim wieku.

Opublikowano
  • Autor

No teraz mam nauczkę, żeby nie przeginać z prędkością...

Opublikowano

No teraz mam nauczkę, żeby nie przeginać z prędkością...

Dobrze, że tylko na tym się skończyło. A ewentualną wymianę zawieszenia potraktuj jako inwestycję w siebie :kox:

Opublikowano

Maglownica oczywiście też mogła ucierpieć bouderzenie poszło przez drążek kierownicy.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

W czwartek postaram się to sprawdzić jak się uda dobić na moje szkole warsztaty ;p[br]Dopisany: 12 Grudzień 2011, 17:31_________________________________________________Dzisiaj zrobiłem zbieżność, ale dalej znosi mnie na prawo :E

Opublikowano

Kąty sprawdzałeś? Stawiam na pogięte wahacze, jeżeli nie ma geometrii to zbieżność od biedy można zrobić, ale i tak będzie ciągnąć w którąś stronę. Spróbuj najpierw zamienić opony lewo prawo albo tył na przód.

Opublikowano

a jak ustawiali ci zbieżność laserowo jak w inny sposób to do poprawy

Opublikowano

sprawdż dolny tylny wachacz (banan) mógł się trochę zgąć i koniecznie geometria mogły się ruszyć sanki

Opublikowano

kolego sprawdz tez amorka ja ostatnio busem mniej wiecej miałem podobna sytuacje i z amorka zrobił sie bananek

Opublikowano

Miałem kiedyś podobną sytuację golfem - na lodzie wpadłem w poślizg i przywaliłem w spory krawężnik. Listwa zębata w maglownicy się wygięła i musiałem magiel wymienić, o wahaczu nie wspomnę :rolleyes: Myślę, że mogła się i u Ciebie skrzywić listwa w maglownicy skoro mówisz, że Ci wspomaganie ciężej chodzi - to by się zgadzało.. :mysli: