wrclaguna Opublikowano 16 Grudnia 2011 Opublikowano 16 Grudnia 2011 Aktywacja wskazania naładowania akumulatora Pomocny tenat z FORUM : - Zdjąć osłonę 1 za uchwyt w górę -> . - Odblokować blokadę ->A i otworzyć osłonę -> B. - Podłączyć czerwony zacisk przewodu + urządzenia do ładowania akumulatorów do bieguna dodatniego 1, a czarny zacisk przewodu - do bieguna masy 2. – Podłączyć wtyczkę sieciową urządzenia do ładowania akumulatorów i włączyć urządzenie do ładowania akumulatorów . – Podczas ładowania pozostawić pokrywę tylną otwartą. Teraz mozemy ladować akumulator ******************************************************************************************************************************************Zestawienie montażowe akumulatora - Limousine1 - Akumulator W bagażniku we wnęce na koło zapasowe2 - Śruba3 - Nakrętka4 - Uchwyt bezpieczników A5 - Osłona bieguna dodatniego6 - Jarzmo mocujące Osłony kompletu narzędzi7 - Śruba8 - Mocowanie Kompletu narzędzi9 - Osłona Kompletu narzędzi10 - Nakrętka Osłony kompletu narzędzi11 - Śruba12- Osłona ujemnego bieguna13 - Nakrętka14 - Przewód masy ze sterownikiem układu kontroli akumulatora15 - Śruba16 - Nakrętka17 - Wąż układu centralnego odprowadzania gazów18 - Śruba19 - Jarzmo mocująceZestawienie montażowe akumulatora - Avant1 - Subwoofer2 - Jarzmo mocujące3 - Akumulator W bagażniku we wnęce na koło zapasowe4 - Śruba5 - Nakrętka6 - Uchwyt bezpieczników A7 - Osłona bieguna dodatniego8 - Śruba9 - Mocowanie10 - Koło awaryjne11 - Nakrętka12 - Jarzmo mocujące13 - Śruba14 - Osłona ujemnego bieguna15 - Nakrętka16 - Przewód masy ze sterownikiem układu kontroli akumulatora17- Śruba18 - Nakrętka19- Wąż układu centralnego odprowadzania gazów20 - ŚrubaWymontowanie i zamontowanie przewodu masy ze sterownikiem układu kontroli akumulatora Osłona ujemnego bieguna - wersja I: – Pociągnąć osłonę 2 nad ujemnym biegunem nieco w górę -> . – Poluzować nakrętkę o kilka obrotów i zdjąć zacisk 1 przewodu masy akumulatora z bieguna akumulatora. – Odłączyć elektryczne złącze wtykowe 3. – Wykręcić nakrętkę 6 i wyjąć przewód masy 5 ze sterownikiem układu kontroli akumulatora . Osłona ujemnego bieguna - wersja II: – Otworzyć osłonę 2 nad ujemnym biegunem akumulatora. – Poluzować nakrętkę o kilka obrotów i zdjąć zacisk 1 przewodu masy akumulatora z bieguna akumulatora. – Odłączyć elektryczne złącze wtykowe 3. – Wykręcić nakrętkę 6 i wyjąć przewód masy 5 ze sterownikiem układu kontroli akumulatora . Zamontowanie przebiega w odwrotnej kolejności, przestrzegać przy tym następujących punktów: – Podłączyć akumulator – Jeśli jest, zamontować subwoofer .Zestawienie montażowe zapalnika układu odłączania akumulatora1 - Elektryczne złącze wtykowe Zapalnika układu odłączania akumulatora2 - Nakrętki3 - Zapalnik układu odłączania akumulatora4- Uchwyt bezpieczników A5 - Osłona6- Zacisk dodatniWymontowanie i zamontowanie zapalnika układu odłączania akumulatora Jeśli po wypadku świeci się lampka kontrolna poduszki bezpieczeństwa , sprawdzić za pomocą VCDS , czy zapamiętane są dane zderzenia. Jeśli tak jest, sprawdzić, czy w pamięci usterek zapalnika układu odłączania akumulatora zapisana jest usterka »Rezystancja za duża«. Jeśli tak, należy wymienić zapalnik układu odłączania akumulatora Zapalnik układu odłączania akumulatora odłącza elektrycznie obwód prądowy przy każdym zadziałaniu poduszki bezpieczeństwa. Zapalnik układu odłączania akumulatora musi być zawsze wymieniany po jednym zadziałaniu. Zapalnik układu odłączania akumulatora jest dostępny jako część zamienna tylko razem z uchwytem bezpieczników A Aby oddzielnie wymienić zapalnik układu odłączania akumulatora można go odkręcić od części zamiennej i zamontować go na dostępnym uchwycie bezpieczników A , w sposób opisany w dalszej części. – Włączyć zapłon. – Odłączyć przewód masy akumulatora przy włączonym zapłonie . – Wyjąć mocowanie kompletu narzędzi. – Wykręcić nakrętki 2 i 3.UWAGA !!!!! Przed rozpoczęciem prac przy podzespołach pirotechnicznych (np. odłączanie elektrycznego złącza wtykowego) zajmująca się tym osoba musi „pozbawić się ładunku elektrostatycznego”. W tym celu np. dotknąć klamki drzwi. – Wyjąć zapalnik układu odłączania akumulatora 4. – Rozłączyć elektryczne złącze wtykowe 1, w tym celu odblokować blokadę 5 ->.UWAGA !!!!! Przestrzegać przepisów bezpieczeństwa dotyczących podzespołów pirotechnicznych. Przed rozpoczęciem prac przy podzespołach pirotechnicznych (np. podłączanie elektrycznego złącza wtykowego) zajmująca się tym osoba musi „pozbawić się ładunku elektrostatycznego”. W tym celu np. dotknąć klamki drzwi. Zamontowanie przebiega w odwrotnej kolejności, przestrzegać przy tym następujących punktów: Zwracać uwagę, aby elektryczne złącza wtykowe były nasunięte do oporu i aby się słyszalnie zablokowały.UWAGA !!!!! Akumulator należy podłączać przy włączonym zapłonie. Przy nieprawidłowej naprawie podzespołów pirotechnicznych (np. poduszka bezpieczeństwa, napinacze pasów bezpieczeństwa) po podłączeniu akumulatora może dojść do niezamierzonego zadziałania. Podczas podłączania akumulatora w samochodzie nie może przebywać żadna osoba.
gregski Opublikowano 1 Lutego 2012 Opublikowano 1 Lutego 2012 radio concert bez MMI tego nie ma na 100% ?
wrclaguna Opublikowano 1 Lutego 2012 Autor Opublikowano 1 Lutego 2012 radio concert bez MMI tego nie ma na 100% ? Tego nie wiem Trzeba sie do takiego podłaczyć VCDS-em i sprawdzić po kodowaniu . 1
gregski Opublikowano 12 Lutego 2012 Opublikowano 12 Lutego 2012 Ruszylo piknie, siedzi teraz na pierwszym miejscu w menu car: Jupi. Moj pierwszy mod w elektronice
akita Opublikowano 20 Lutego 2013 Opublikowano 20 Lutego 2013 czyli bez MMI ma taką opcję czy nie ma? Bo nie wiem czy się za to zabierać. 1
wrclaguna Opublikowano 20 Lutego 2013 Autor Opublikowano 20 Lutego 2013 Da sie nawet przy CONCERT/SYMPHONY Szukaj chyba w Adaptcji 10 Przy okazji jak bede miał taką pod kompem to napisze kodowanie
Timac Opublikowano 20 Lutego 2013 Opublikowano 20 Lutego 2013 A jak w CONCERT zrobic restart ? Bo jak wpisuje kanal 111 to wyskakuje error i jest nie dostepny ...
wrclaguna Opublikowano 20 Lutego 2013 Autor Opublikowano 20 Lutego 2013 Nie pamietam juz ale chyba nie ma restartu
Hohe Opublikowano 20 Lutego 2013 Opublikowano 20 Lutego 2013 A jak w CONCERT zrobic restart ? Bo jak wpisuje kanal 111 to wyskakuje error i jest nie dostepny ... Jeśli się nie mylę, to trzeba wyłączyć naciskając krótko power, a potem wcisnąć go drugi raz i trzymać jakieś 15 sek. Albo odwrotnie.
akita Opublikowano 21 Lutego 2013 Opublikowano 21 Lutego 2013 jak będziesz miał taką możliwość aby to opisać co i jak to będę wdzięczny ---------- Post dopisany at 08:41 ---------- Poprzedni post napisany at 08:40 ---------- Da sie nawet przy CONCERT/SYMPHONY Szukaj chyba w Adaptcji 10Przy okazji jak bede miał taką pod kompem to napisze kodowanie jak będziesz miał taką możliwość aby to opisać co i jak to będę wdzięczny
Timac Opublikowano 21 Lutego 2013 Opublikowano 21 Lutego 2013 W Concert nie musialem robic restart MMI wystarczy po zmianie dac SAVE i smiga 1
proximpuh Opublikowano 22 Lutego 2013 Opublikowano 22 Lutego 2013 Śmiga na Concercie bez problemu:wink:
jelo Opublikowano 3 Marca 2013 Opublikowano 3 Marca 2013 pyatnie czy da sie uaktywnic menu fabryczne czy da sie odblokowac funkcje w MMI basic plus monochrome ? audi a4 B8 2008 pazdziernik 1
wrclaguna Opublikowano 18 Marca 2013 Autor Opublikowano 18 Marca 2013 Jakos nigdy takiej nie podłaczałem i ciezko cos mi podpowiedzieć
Hohe Opublikowano 18 Marca 2013 Opublikowano 18 Marca 2013 A ja mam taką sytuację (celowo nie piszę problem, bo może to nie jest problem): Przejechałem wczoraj 200km autostradą i akku pokazywało cały czas 40%. W drodze powrotnej doładował się do 70%. Co o ty myśleć?
wrclaguna Opublikowano 18 Marca 2013 Autor Opublikowano 18 Marca 2013 A ja mam taką sytuację (celowo nie piszę problem, bo może to nie jest problem):Przejechałem wczoraj 200km autostradą i akku pokazywało cały czas 40%. W drodze powrotnej doładował się do 70%. Co o ty myśleć? Pasuje sprawdzic w Blokach Pomiarowych zuzycie akumulatora .
Hohe Opublikowano 18 Marca 2013 Opublikowano 18 Marca 2013 Poszukam w takim razie. Dzięki. ---------- Post dopisany at 11:57 ---------- Poprzedni post napisany at 11:48 ---------- Coś nie mogę do Ciebie, Grzegorz PW wysłać. Możesz to zmienić?
wrclaguna Opublikowano 18 Marca 2013 Autor Opublikowano 18 Marca 2013 Masz to w Gateway 19 kanal 18,19,20 .
Hohe Opublikowano 26 Marca 2013 Opublikowano 26 Marca 2013 Masz to w Gateway 19 kanal 18,19,20 . Super, dzięki! ---------- Post dopisany 26-03-2013 at 06:13 ---------- Poprzedni post napisany 18-03-2013 at 19:04 ---------- Tak wygląda moja bateria. Się nie znam, ale chyba nie te te?
Rekomendowane odpowiedzi