Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 1.9TDI Q]klekotanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

wlasnie przed momentem zciaglem szwagra z ulicy bo u niego w 1.9 tdi Qatro po ruszeniu z miejsca (bez gwaltownego ruszenia) zaczelo bardzo glosno cos stukac wrecz klakotac jakby cos w cos uderzalo auto stoi na najblizszym parkingu jutro czeka go szukanie dobrego warsztatu a poki co moze ktos ma jakies pomysly na przyczyne owych stowkow dodam ze silnik dostaje wraz z nimi duzych wibracjii oczywiscie po nacisnieciu pedalu gazu wzmaga sie to dodam jeszcze ze autko jest z 99 roku i ma przejechane jakies 200 tys licze na wasze wypowiedzi ....

Opublikowano

no nie wierzę, że nie zajrzeliście panowie nawet pod maskę ?

może to coś bardzo widocznego ? :)

Opublikowano

Wynika z Twojego opisu, ze to klekocze podczas jazdy wiec cos z napedem. Na podnosnik lub na kanal moze cos z walem. Jesli nie wal to albo srzynia lub tylni mechanizm roznicowy bo torsena raczej nie obstawiam chociaz nie wykluczam.

Opublikowano

moze któraś z poduszek pod silnikiem :?:

Opublikowano
moze któraś z poduszek pod silnikiem :?:

:shock: no co ty - niemozliwe

moze coś z wałem

Opublikowano
  • Autor

pod maske jak najbardziej patrzylismy ale nic szczegolnego nie widac ....

Opublikowano

Może zawór poszedł wałem , może sobie rozrząd przeskoczył i wali tłokiem o zawory

Opublikowano
  • Autor

CO TERAZ POWIEM WBILO MOJEGO SZWAGRA W OSLUPIENIE OTOZ MECHANIK STWIERDZIL PEKNIECIE SILNIKA I ZALECA WYMIANE CALEGO .... MOZE COS TAKIEGO BYC JAK PEKNIECIE SILNIKA ?

Opublikowano
CO TERAZ POWIEM WBILO MOJEGO SZWAGRA W OSLUPIENIE OTOZ MECHANIK STWIERDZIL PEKNIECIE SILNIKA I ZALECA WYMIANE CALEGO .... MOZE COS TAKIEGO BYC JAK PEKNIECIE SILNIKA ?

po pierwsze nie pisz dużą czcionką bo to jest krzyk i nie jest mile widziane :twisted:

diagnowa owego machanika jest zbyt ogolnikowa

musi powiedzic cos dokladniej, czy pękla głowica czy blok czy cos innego

Opublikowano

Diagnoza poprostu jak z POMu silnik pękł :mrgreen: wymiana na nowy. Niech Ci sprecyzuje co pękło

Opublikowano

O stary jak wymiana całego silnika to współczuję :(

Może głowica ?? Ale i tak że tak powiem: przej...e

Opublikowano

Śłuchaj powiedz jaki to silnik! Mam namiar na 130KM (najprawdopodobniej AWX) tylko gościu troszkę zdzierca, a że stoi tam dłuższy czas więc może nieco odpuści z ceny. najlepiej znaleść silnik i w jeden dzien wymienić a stary sprzedać.