?uki1984 Opublikowano 17 Grudnia 2011 Opublikowano 17 Grudnia 2011 Mam taki problem Chce zmienić zegary i potrzebuje zczytać PINy obu zegarów. Chciałem to zrobić Vag Tacho ale nie łączy się z ECU. Dodam że jakis poprzedni właściciel rozłączył IMMO i wrzucił inne zegary od TDI. Chce zmienić spowrotem na Benzin. Jak w ogóle spowrotem podłączyć immo i czemu tacho sie nie łaączy z ECU. Czy VCDS da tu radę. Co zrobić niby prosta sprawa a zawsze pod górkę :wallbash: [br]Dopisany: 17 Grudzień 2011, 09:55_________________________________________________Co nikt nic nie wie???
szogun0 Opublikowano 20 Grudnia 2011 Opublikowano 20 Grudnia 2011 Vag Tacho nie nadaje się do tego ECU ani do tych zegarów.
wrclaguna Opublikowano 20 Grudnia 2011 Opublikowano 20 Grudnia 2011 wie tylko nie chce pomóc... Sprzet i Wiedza niestety kosztuje
?uki1984 Opublikowano 20 Grudnia 2011 Autor Opublikowano 20 Grudnia 2011 A skoro zegary po przełożeniu działają, a tylko jest safe mode na radiu i edometrze przez 3 minuty to czy wystarczy wpisać pin z oryginalnych zegarów? Znajomy mówił że powinienem mieć karteczkę z tym PIN-em, no ale nie mam. Ale ponoć jak podam vin i jeszcze jakiś tan nr w salonie audi to powinni mi wydać taką karteczkę. Czy koniecznie potrzebuje też pin z tych zegarów co chce wsadzić :?: Słyszałem też że przy ściąganiu pinu słabym programem zegary mogą się wysypać i że progarm do tego kosztuje kilka lub kilkanaście tysi :shocked: [br]Dopisany: 20 Grudzień 2011, 12:53_________________________________________________ wie tylko nie chce pomóc... Sprzet i Wiedza niestety kosztuje Tak rozumiem, zapłać to Ci pomoge niestety w IRL nie ma nikogo ogarniętego w tym temacie
szogun0 Opublikowano 20 Grudnia 2011 Opublikowano 20 Grudnia 2011 To wyślij licznik do Polski, tutaj ci fachowcy zrobią.
?uki1984 Opublikowano 21 Grudnia 2011 Autor Opublikowano 21 Grudnia 2011 To wyślij licznik do Polski, tutaj ci fachowcy zrobią. Np. kto
Rekomendowane odpowiedzi