Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B6] Dziwny dzwięk przy odpalaniu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! :hi: Mam problem , ponieważ przy odpalaniu auta na zimnym silniku (najczesciej) ,ale takze na ciepłym silniku sie zdarzy, w momencie uruchamiania silnika z tyłu samochodu wydobywa sie głuchy stuk (uderzenie) , nie wiem jak to wytłumaczyć jakby ktoś uderzył reką w oparcie tylnych foteli, nie wiem skad sie wydobywa ten dziwny dzwięk, ale dzieje się to zawsze przy uruchamianiu silnika w tym samym momencie, nie pózniej i nie wczesniej, i nie ważne czy tem. zewnwtrzna jest -5 czy +5 stopni C , nie pomaga także zmiana paliwa na inne (sprawdzałem). Proszę o pomoc szanownych kolegów.Pozdrawiam. :(

Opublikowano

No to może warto od dołu auta spojrzeć czy nie ma czegoś luźnego? Tak to można wróżyć co To może być..

Opublikowano
  • Autor

Od dołu sprawdzałem, wydaje sie ,że jest wszystko :good: ,tłumik itd. Może miał ktoś podobny przypadek? Mój znajomy miał to samo w B6 1.9Tdi 131PS ,które sprowadził z Niemiec na handel ,tez miał sporadyczny głuchy stuk podczas odpalania,ale sprzedał auto i w sumie też nie dowiedział się co było przyczyną.Swoje B6 mam niespełna 4 miesiace i wczesniej tego nie było jak temp.zew. , była ponad +10 stponi C , nie wiem czy to wogóle ma jakies znacznie.U mnie też nie dzieje się to za każdym razem, czasami odpala normalnie bez tego stuku.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Tak czytam i mam cos podobnego ale naprawdę rzadko (może z 4 razy mi sie to zdarzyło a ciągu 4 miesięcy - od czasu jak jest zimno, latem nie było tego) i tak podejrzewam...ale nie wiem czy to jest mozliwe :/ Czy to mozliwe, ze jest to odgłos subwoofera? (choć przeciw działa fakt, że odpalam samochód z rana zawsze z wyłączonym radiem). Ale dla mnie to brzmi jak taki "strzał" z głosnika niskotonowego, takie głuche pykniecie (jakby po otrzymaniu pradu sie w jakiś sposób załączał? Kto sie zna, niech powie czy to mozliwe :P

Opublikowano

xlukk u mnie podobnie zdarzyło mi sie to kilka razy, moim zdaniem jest to dźwięk z głośnika

jak będzie się tak robiło za każdym odpalaniem wtedy zajmę się tym problemem, na razie nie jest to w żaden sposób uciążliwe

Opublikowano

Panowie po prostu odepnijcie wtyczke z zasilaniem do subwofera i sprawdzcie czy ten "stuk" zniknie :)

U mnie jest taki odglos ale przy gaszeniu za kazdym razem.

Opublikowano

A może winna jest np poduszka pod silnikiem jak odpalasz silnikiem mocno zatrzęsie i dlatego możliwe że tłumik dobije w coś i pojawia się takie uderzenie

Opublikowano

Zobaczcie panowie pod autem osłony termiczne wydechu. Może to one się pourywały.

Sam ostatnio walczyłem z czymś takim i okazało się że ostatnia osłona przy tłumiku była lekko oderwana i uderzała o wnękę na koło zapasowe wydając taki głuchy huk, ale taki jakby miało auto z tyłu rozwalić.