mariuszsuchy Opublikowano 20 Marca 2008 Opublikowano 20 Marca 2008 witam wszystkich mam mały problem, jestem początkującym amatorem zabawy z vagiem. pare dni temu dostałem swój kabelek -kupiony z myślą skasowania inspekcji olejowej- inspekcje skasowałem bez problemu. 3dn później czyli dzisiaj jak pisze tego posta postanowiłem zobaczyć/pobawić sie się programem. wszedłem w sprawdzanie błędów silnika ,niestety w trakcie zawiesił się program-wyłączyłem włączyłem raz jeszcze sprawdzając zakładkę licznik gdzie znowu w trakcie sprawdzanai sie zawiesił program. dałem sobie spokój. czas jaki spędzilem przy aucie to okolo 20min. po odpuszczeniu sobie sprawdzania postanowiłem odpalic auto- ku mojemu zdiwieniu nie odpalił-padł akumulator (troche za szybko jak na 20 min) odpalilem na pych, odpalil bez zadnych problemow i tu zaczyna sie problem - po odpaleniu wskoczyl na ssanie OK ale troche za wysokie bo okolo 3000 obr/min po okolo 2 min obroty spadly ale znoau zaczął falowac w zakresie 2500-3000 obr.min. chcialem podpiac kabel zeby usunac bledy ale okazalo sie ze kabel juz sie nie łączy z autem-spalił sie uszkodził . teraz moje pytanie - czy to mozliwe zeby sprawny akumulator wyładował sie tak szybko 15-20min i jakies skoki napieca uszkodizły kabel - czy przez wyżej wymienione argumenty silnik faluje na obrotach - czy przez zawieszenie się programu/laptopa możliwe zeby tak sie stało - czy odpięcie klem od akumulatora (wyzerowanie komputera) coś pomoże czy musze podpiąć pod vaga i usunąć błędy Zaznaczę ze jestem 100%pewny ze falowanie jest spowodowane zabawa z vagiem bo żadnych problemów przed z autem nie było
mcm Opublikowano 20 Marca 2008 Opublikowano 20 Marca 2008 odłączenie akumulatora na jakieś 15-20 minut powinno zresetować komputer
sokolnh Opublikowano 20 Marca 2008 Opublikowano 20 Marca 2008 chyba trzeba zaadoptowac przepustnice, ale moge sie mylic
mariuszsuchy Opublikowano 20 Marca 2008 Autor Opublikowano 20 Marca 2008 zaadoptować przepustnice?!a jak to konkretnie zrobić? przypominam ze kabla juz nie mama - to znaczy nie laczy sie wcale -wiec wydaje mi sie ze sie spali czy cos - czy da sie zaadoptowac przepustnice bez kabla??
mcm Opublikowano 20 Marca 2008 Opublikowano 20 Marca 2008 poszukaj było gdzieś napisane opcja "szukaj"
sokolnh Opublikowano 20 Marca 2008 Opublikowano 20 Marca 2008 http://www.a4-klub.pl/smf/warsztat_zrob_to_sam/odp_adaptacja_przepustnicy-t3904.0.html
mariuszsuchy Opublikowano 21 Marca 2008 Autor Opublikowano 21 Marca 2008 dzieki chłopaki dzisiaiaj zrobiłem adaptacje przepustnicy (bez waga) i zadziałało. obroty w normie i wszytko gra dzieki za pomoc :> :>
Rekomendowane odpowiedzi