Skocz do zawartości
Zdrowych i spokojnych Świąt dla Ciebie i rodzinki 🙌🎄
IGNOROWANY

[ALL B6] Nie działa klimatyzacja - sprzęgiełko, czy coś jeszcze?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Jak w temacie, ostatnio dałem do mechanika auto żeby powymieniał wszystkie filtry. Wymienił wszystkie oprócz tego do klimy, bo nie działa, prawdopodobnie jest urwane jakieś sprzęgiełko, nie znam się na tym. Czy to będzie tylko sprzęgiełko czy jakiś mechanizm, który będzie trzeba wymienić ?

Opublikowano

a czynnik w układzie jest ?

podłacz VAG-a moze coś "wypluje"

Opublikowano

kolego sprzegielko to kolo pasowe sa rozne rodzaje elektryczne i samozrywne jak pada sprzegielko to nie bez powodu przed zalozeniem nowego lepiej sprawdzic kompresor bo sprzegielko to nie tani koszt mam ten sam problem tylko dodatkowo jak dodam gazu i auto schodzi z obrotow to taki dzwiek slychac jak by turbo siadalo. Czekam do wiosny dopiero bede szukal sprzegielka.

Opublikowano

sprezarka dziala jak pompa wprawia czynnik w ruch z uszkodzonym sprzegielkiem stoi w miejscu nie jest to dobre dla niej.

Opublikowano

podjedź do serwisu klimatyzcji zeby Ci zdiagnozowali co masz uszkodzone. takie gdybanie mechanika raczej niewiele pomorze. sa różne uszkodzenia sprężarek.. . a tym ze Ci sprężarka nie działa w tej chwili nie za bardzo się przejmuj , w zimie i tak się nie włącza .

Opublikowano

Zgadza sie szczesliwego nowego 2012.

Opublikowano

Zgadza się, najlepiej pojechać do kogoś doświadczonego, nawet zapłacić więcej ale naprawić tylko to co jest uszkodzone a nie wymieniać wszystko po kolei. Przekonałem się na własnej skórze, kombinowałem, latałem za duperelami, a i tak na końcu musiałem kupić nową sprężarkę.... przynajmniej zostało już jakieś doświadczenie w tej dziedzinie :decayed: