Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AEB] Jak naprawic wyświetlacz komputera FIS (brak linii pikseli) ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam taki mały problemik a mianowicie na wyświetlaczu z komputera (tym pomiędzy zegarami) znikł mi jeden pionowy pasek pikseli (cały od góry aż do dołu) co mogło się stac?? Czy i jak można to naprawić?? Jak nie można naprawić ile kosztuje nowy wyświetlacz?? Można kupić sam wyświetlacz czy trzeba całe zegary wymienić??[br]Dopisany: 24 Marzec 2008, 12:10 _________________________________________________Aha i jeszcze jedno może ktoś dokładnie powiedzieć lub podać jakiś link jak wyjąć zegary z auta bo muszę żarówkę wymienić jedną a nie chciałbym nic popsuć

Opublikowano

na alegro jest gość co zajmuje się naprawa takich wyświetlaczy. piksele niestety siadają, częsta usterka.

co do demontażu licznika to zajrzyj np tu http://www.a4-klub.pl/smf/warsztat_zrob_to_sam/all_b5_chromowane_ramki_w_liczniku_montaz-t25374.0.html

Opublikowano
  • Autor

A mógłbys podać linka do tego kolesia bo nie mogę go znaleźć na allegro

• 1 rok później...
Opublikowano

Siema. Chciałbym odnowić temat, bo też siadł mi wyświetlacz, a dokładniej odkleiła mi się taśma od wyświetlacza (z takim jakby układem elektrycznym) łacząca wyświetlacz z płytą główna. HELP! Elektryk samochodowy powiedział, że nie da się tego naprawić...

Opublikowano

napisz do kolegi Krzychold, opracował sposob i chyba powinien pomoc w Twoim przypadku

Opublikowano

Jak sie czegoś dowiesz sensownego to napisz w tym wątku bo ja też mam problem z fisem a nie bede meczych na priva w tej samej sprawie.

Opublikowano

Też bym z chęcią coś podziałał z moim fisem.

A wygląda tak:

89f5afd366730780.jpg

Opublikowano

kiedyś kolega mówił mi że w jego przypadku (miał jak TY) pomogło "podgrzanie z tyły i dociśnięcie"

Opublikowano

kiedyś kolega mówił mi że w jego przypadku (miał jak TY) pomogło "podgrzanie z tyły i dociśnięcie"

Ale w dalszym wątku nietórzy podgrzewali i przesadzili i pożegnali sie z fisem na stałe - więc ryzyko spoko

Na allegro znalazłem 2 oferty naprawy fisa jedna za 550zł z 24m gwarancją i za 300zł z 12m gwarancją. Wysyłasz swój stary licznik a oni odsyłają naprawiony podobno idzie to załatwić w ciągu 48h

Opublikowano

Może poszukaj licznika na allegro albo ebayu bo chodzą w podobnej cenie jak ich naprawa a ten zepsuty sprzedaj. :mysli:

Opublikowano

Może poszukaj licznika na allegro albo ebayu bo chodzą w podobnej cenie jak ich naprawa a ten zepsuty sprzedaj. :mysli:

Naprawa wyjdzie taniej i w dodatku masz gwarancję na tą usterkę. Jak kupisz licznik to i tak będziesz musiał jechac do speca, żeby skonfigurować licznik z autem i ustawić przebieg.

W używanym to loteria może okazać się, że za miesiac bedzie to samo bo to niesamowicie częsta usterka.

Podejrzewam, że naprawa to nic trudnego tylko trzeba sie dowiedziec co należy wymienić i gdzie dokupić uszkodzony element.

Czytałem na forum, że ktoś juz zamawiał w aso oryfinalny wyświetlacz i kosztowało go to jakoś 600-700zł. Ktos inny dorwał podróbkę chinska za jakieś 100dolarów ale podobno nie zdawała egzaminu.

Opublikowano

Naprawa wyjdzie taniej i w dodatku masz gwarancję na tą usterkę. Jak kupisz licznik to i tak będziesz musiał jechac do speca, żeby skonfigurować licznik z autem i ustawić przebieg.

W używanym to loteria może okazać się, że za miesiac bedzie to samo bo to niesamowicie częsta usterka.

Podejrzewam, że naprawa to nic trudnego tylko trzeba sie dowiedziec co należy wymienić i gdzie dokupić uszkodzony element.

Czytałem na forum, że ktoś juz zamawiał w aso oryfinalny wyświetlacz i kosztowało go to jakoś 600-700zł. Ktos inny dorwał podróbkę chinska za jakieś 100dolarów ale podobno nie zdawała egzaminu.

Na allegro znalazłem 2 oferty naprawy fisa jedna za 550zł z 24m gwarancją i za 300zł z 12m gwarancją. Wysyłasz swój stary licznik a oni odsyłają naprawiony podobno idzie to załatwić w ciągu 48h

No trzymam się tego co Ty napisałeś o cenie naprawy liczników. Patrząc na to i na ceny liczników na ebayu to ja kupiłbym używany a sprzedał ten swój. Z naprawą też może być tak, że po roku też padnie a tu gwarancji już nie ma...

No chyba, że naprawa we własnym zakresie. :good:

Opublikowano

Mógłby ktoś podać namiary na te firmy, które zajmują się naprawą liczników ? Chwilowo nie mam dostępy do neta , więc prosiłbym o kontakt przez GG , bo mam go na kom . Mój numer GG to 1487353 . Z góry dzięki . :notworthy:

Opublikowano

Pytałem w ASO to okazuje się, że nie ma w ofercie samego wyświetlacza fis. Zegary coś ponad 2tys zł także :thumbdown:

Opublikowano

Pytałem w ASO to okazuje się, że nie ma w ofercie samego wyświetlacza fis. Zegary coś ponad 2tys zł także :thumbdown:

No o ASO to nikt nie mówił, bo wiadomo że ceny kosmiczne! :naughty: :naughty: :naughty:

Opublikowano

No to mam problem...

Opublikowano

Przyczyną znikania linii jest odklejająca sie taśma.Jest ona przyklejona klejem przewodzącym a on pod wpływem temperatury potrafi popuszczać.Wystarczy delikatnie ją odkleić , wyczyścić miejsce styku i na nowo przykleić.

Opublikowano

trzeba użyć jakiegoś specialnego kleju ?