Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL] Mobil Formula S 10W40

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mobil Formula S 10W40-bez napisu diesel(półsyntetyk-taki jest nalany aktualnie)

Mam dostęp do takiego oleju(tanio) czy mogę nim zalać tdi (ok.170 tys. przebiegu)

Opublikowano

Jaki masz przebieg auta i jaki olej by dotychczas stosowany ?

I pytanie: a czemu chcesz zalać półsyntetyk ?

Poza tym poczytaj sobie na forum wątki dotyczące olejów - jest ich kilka i jest w nich sporo informacji, które na pewno się przydadzą.

Opublikowano

No właśnie, ludzie przerażające jest to hasło "tanio", takie hasła jeśli chodzi o olej to powinny się pojawiać na forach poldonów lub ursusa, a nie u nas (zwłaszcza przy motorach zaturbionych), poza tym rabaty dla klubowiczów umożliwiają naprawdę atrakcyjny zakup dobrego full syntetyka a nawet wybór marki. No kurcze ile się oszczędzi na tej zmianie typu "tanio"?- 50,- góra 100,- zeta (to już przy Tesco-value motor oil) na 10 do 15 tys. km, czyli dla wielu z Was na rok jeżdżenia- 2 wyjścia na browca mniej przez rok, 10 paczek fajek, przejechanie jakiejś trasy nie z butem w podłodze ale oszczędnie, alternatyw jest wiele...

Opublikowano

Ja mam 195 tys i cały czas leje taki olej :th:

Opublikowano
  • Autor

Do forumowicza rtocki napisałeś pięć linijek ale właściwie żadnej konstruktywnej opini, po co mi taka wypowiedź(milczenie jest złotem)

Tanio w tej sytuacji oznacza że brat leje ten olej do trochę większych motorów(MAN TGA)Więc nie strzęp sobie języka niepotrzebnie bo Mobil to też nie byle co.

Opublikowano

Mobil Formula S 10W40-bez napisu diesel(półsyntetyk-taki jest nalany aktualnie)

Mam dostęp do takiego oleju(tanio) czy mogę nim zalać tdi (ok.170 tys. przebiegu)

jeśli ten olej jest niemiecki a nie z kraju to będzie OK. Jeśli jednak silnik jest w dobrej kondycji to radzę zalać pełny syntetyk(chyba że latasz już na 10W40)

Opublikowano

Otrzymałeś już wskazówkę aby na początku zapoznać się z wieloma konstruktywnymi opiniami na tym forum, a potem pytać, a co do oleju również pracowałem w serwisie pojazdów o tych gabarytach i na pewno w tych wolnoobrotowych i znacznie mniej wysilonych od "naszych" silnikach półsyntetyki sprawdzają się doskonale, a Mobil jest właśnie jedną z marek jak najbardziej polecaną na forum, a zwłaszcza Mobil1 full synt, jeszcze raz proponuję "opcja szukaj" i miłej lektury (jest tego tu na parę godzin)