przepychacz Opublikowano 30 Grudnia 2011 Opublikowano 30 Grudnia 2011 Witam!! Po około 2 miesiącach szukania BMW E46 kupiłem A4 i nie żałuje :> . Przebieg...hmmm na liczniku 170tys.. ale kto wie. Wyposażenie standard, ale do czasu. Z wykonanych jak do tej pory modów mechanicznych: -wymiana tłumika na podwójny + downpipe + usunięcie kata -wymiana silnika (padł pompowtrysk nie opłacało mi się regenerować) na 04r -wymian turbo BRD -FMIC -wywalenie EGR -i najważniejsze wirus ALIGATOR 192KM i 402Nm (uśmiech z twarzy nie znikał całą drogę powrotną) W planie (w garażu leżą graty ale nie ma czasu) -hamulce przód 320 tył 288 -przewody w oplocie stalowym -zawieszenie ABT lub eibach -skrzynia 6-biegowa -lotka tył S-LINE ..tuning optyczny zewnętrzny "P -zderzak S-LINE przód + spryskiwacze reflektorów -zderzak S-LINE tył -listwy S-LINE drzwi -nakładki progowe S-LINE -reflektory bi-xenon + LED pozycje -przyciemnienie szyb -atrapa przód MS Design -pomalowanie progów w kolor nadwozia -oświetlenie LED tablicy rejestracyjnej ...w środku póki co niewiele -wymiana listw ozdobnych na aluminium szczotkowane -podsufitka S-LINE -tempomat -gałka zmiany biegów pikowana ..planuję (graty już czekają) -montaż dużej nawigacji -tapicerka S-LINE B7 ALCANTARA + boczki -kamerka cofania -tuner DVB -kierownica multi B7 -nakładki aluminiowe na pedały i podstopnice -jakieś AUDIO ale zastanawiam się BOSE czy coś nieseryjnego -grzane fotele -led światła cofania -lusterko z czujnikiem światła i przełącznik AUTO -światła do jazdy dziennej z wykorzystaniem modułu SD-2 ..tyle pamiętam , przez rok się tego uzbierało ale w miarę upływu czasu będę uzupełniał .zdjęć póki co niewiele, ale postaram się coś pocykać. Czekam jeszcze na jakieś fajne fele, w zimie śmigam na 16 które widać na zdjęciach. Czekam na opinie, propozycje sugestie ..w dniu zakupu i kilka po ... ...tu po modyfikacjach ... ..na tych felgach w zimie śmigam ... ..raz miałem glebe, jak jechałem nad morze doładowany ...no i środek w trakcie modyfikacji WYKRES Z HAMOWNI - ALLIGATOR
Lardza Opublikowano 30 Grudnia 2011 Opublikowano 30 Grudnia 2011 -wymiana silnika (padł pompowtrysk nie opłacało mi się regenerować) na 04r Z powodu jednego wadliwego pompowtrysku wymieniłeś cały silnik? Ogólnie gratulacje zakupu! Po planach widzę że zapowiada się grubo
przepychacz Opublikowano 30 Grudnia 2011 Autor Opublikowano 30 Grudnia 2011 ..na pierwszym wirusie stwierdził mi ALI że ma pompki już przyjechane, w tej samej cenie co regeneracja 4 miałem silnik a że sam sobie robię decyzja była prosta ...dzięki za opinie
pablo_ua4 Opublikowano 30 Grudnia 2011 Opublikowano 30 Grudnia 2011 ładny samochodzik daj zdjecia środka wielki + za wymiane zderzaków bo autko od razu az lepiej wygląda powodzenia w modach
kadafi Opublikowano 30 Grudnia 2011 Opublikowano 30 Grudnia 2011 fajny,srebrny i po modach BRD+FMIC=banan z ryja nie schodzi mam to samo u siebie
wrclaguna Opublikowano 30 Grudnia 2011 Opublikowano 30 Grudnia 2011 Bardzo ładna A co najważniejsze MODY w dobrym kierunku
przepychacz Opublikowano 30 Grudnia 2011 Autor Opublikowano 30 Grudnia 2011 ..środek pojawi się w najbliższych dniach (póki co seria i naleśniki ) ...dzięki za opinie, gdyby żona tak do tych zmian podchodziła :tongue4:
David Opublikowano 30 Grudnia 2011 Opublikowano 30 Grudnia 2011 masz juz stolki s-line b7 z alcantra? masz jakies foto jak to wyglada?
tomekhxc Opublikowano 30 Grudnia 2011 Opublikowano 30 Grudnia 2011 po tych zmianach auto juz duzo lepiej wyglada
Młody Opublikowano 30 Grudnia 2011 Opublikowano 30 Grudnia 2011 http://allegro.pl/audi-a4-b6-b7-alcantara-polskora-sport-i2005662795.html i to od naszej "Mendy"
przepychacz Opublikowano 30 Grudnia 2011 Autor Opublikowano 30 Grudnia 2011 ...fotele leżą póki co na strychu, czekam na wiązkę grzanych foteli i navi..chce to machnąć za jednym razem ...dlatego zdjęć brak :>
David Opublikowano 30 Grudnia 2011 Opublikowano 30 Grudnia 2011 szkoda ze te fotele z alcantra nie maja wytloczen s-line
przepychacz Opublikowano 8 Stycznia 2012 Autor Opublikowano 8 Stycznia 2012 ...wrzuciłem wykres z hamowni, a od poniedziałku biorę się za fotele
David Opublikowano 8 Stycznia 2012 Opublikowano 8 Stycznia 2012 wedlug wykresu to Nm masz 402,5 a nie 396 :gwizdanie: ladnie to wyglada...czyli przed strojeniem miales 180ps, no i jak czuc to teraz? no caly czas nie wiem czy ladowac sie w BRD i Fimca
przepychacz Opublikowano 8 Stycznia 2012 Autor Opublikowano 8 Stycznia 2012 ...dwa razy byłem na wirusie, pierwszy seria wyszło 165KM. Alligator powiedział że pompki mam już przyjechane, nie minęło 3 miesiące jedna padła wtedy wymieniłem cały silnik (przy okazji ropa załatwiła mi turbinę) odrazu zapodałem BRD i FIMC. Naprawdę warto, jest duża różnica w pierdzielnięciu z moich spostrzeżeń...nie ma żadnego problemu z montażem BRD i ważne aby kupić nową lub używaną nieregenerowaną. Moja późno wstawała Alli to trochę poprawił ale powiedział że tak jest przy regenerowanych...pzdr
daniels Opublikowano 8 Stycznia 2012 Opublikowano 8 Stycznia 2012 a4 zacna,słuszny kolor mody też mamy podobne
przepychacz Opublikowano 8 Stycznia 2012 Autor Opublikowano 8 Stycznia 2012 a4 zacna,słuszny kolor mody też mamy podobne ..dokładnie dokładnie :good: ...takie niepozorne a tu :evil:
Santa Cruz Opublikowano 9 Stycznia 2012 Opublikowano 9 Stycznia 2012 Jakie opony masz na tych felgach?
Rekomendowane odpowiedzi