Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B7] Wymiana oleju w skrzyni Multitronic

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Bartek Dziekuje ;)

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

chyba linka nie wkleiles :naughty:

Opublikowano

już jest :decayed:

Opublikowano

tam jest data na oleju 10.2010 to do kiedy on ma gwarancję skuteczności?

Opublikowano

cena :good:

data waznosci, hmm napewno min. 2 lata, ale raczej wiecej ale pewnosci nie mam

mam urzadzenia na statku ktore pracuja pare h na rok i okres wymiany oleju zalecany przez producenta to 5 lat

Opublikowano

Panowie chcę też wymienić olej w mojej skrzyni i w tym celu zadzwoniłem do serwisu ASO w Łodzi dokładnie do Bursiaka .

Pani w serwisie poinformowała mnie że sama wymiana oleju w mojej skrzyni to koszt w granicach 87zł z małymi groszami i trwa ok godziny czasu a na wymianę wchodzi ok. 5litrów więc na razie wszystko w normie ale gdy powiedziałem że wraz z wymiana chcę wymienić filtr znajdujący się w skrzyni powiedziano mi że producent nie przewiduje takiej wymiany a koszt samego filtra to bagatela 1200zł !!

Co o tym sądzicie??

"marda16"podał link do allegro gdzie jest w zestawie filtr oleju o tych nr 01J 301 517 D nadaje się do mojej skrzyni która ma oznaczenie GYJ

Jeżeli wszystko pasuje z tej aukcji http://moto.allegro.pl/audi-a6-a4-multitronic-olej-atf-filtr-uszczelka-i2160022496.html#tabsAnchor to czemu w serwisie mówią że filtra się nie wymienia i czemu sam filtr to koszt 1200zł a tu mamy komplet za 450zł

niech mi ktoś to wyjaśni bo ktoś mnie tu nieźle robi w bambuko

Opublikowano
Panowie chcę też wymienić olej w mojej skrzyni i w tym celu zadzwoniłem do serwisu ASO w Łodzi dokładnie do Bursiaka .

Pani w serwisie poinformowała mnie że sama wymiana oleju w mojej skrzyni to koszt w granicach 87zł z małymi groszami i trwa ok godziny czasu a na wymianę wchodzi ok. 5litrów więc na razie wszystko w normie ale gdy powiedziałem że wraz z wymiana chcę wymienić filtr znajdujący się w skrzyni powiedziano mi że producent nie przewiduje takiej wymiany a koszt samego filtra to bagatela 1200zł !!

Co o tym sądzicie??

"marda16"podał link do allegro gdzie jest w zestawie filtr oleju o tych nr 01J 301 517 D nadaje się do mojej skrzyni która ma oznaczenie GYJ

Jeżeli wszystko pasuje z tej aukcji http://moto.allegro.pl/audi-a6-a4-multitronic-olej-atf-filtr-uszczelka-i2160022496.html#tabsAnchor to czemu w serwisie mówią że filtra się nie wymienia i czemu sam filtr to koszt 1200zł a tu mamy komplet za 450zł

Filtr który widzisz na aukcji znajduje się w środku skrzyni - aby go wymienić, trzeba wywalić skrzynię z auta. Dlatego ten filtr wymienia się tylko podczas remontów skrzyni.

Filtr za 1200zł znajduje się na zewnątrz skrzyni - producent rzeczywiście nie przewiduje jego wymiany (co nie zmienia faktu, że też się z czasem zapycha i wymienić kiedyś go trzeba).

Opublikowano

Co o tym sądzicie??

no to masz dobrą cenę za wymianę oleju w Łodzi 87zł ni jak się to ma do ASO Świdnica 225ZŁ:facepalm:

Opublikowano

dokładnie też się trochę zdziwiłem że taka cena i to w ASO no ale nic tylko się cieszyć że przynajmniej na wymianie oleju w moim multi na mnie nie zedrą

Opublikowano

Na allegro nigdy neimasz pewnosci czy to napewno ori....

Opublikowano

dlatego postanowiłem jednak kupić w ASO cena za litr to 94 zł

cena pewnie nieznacznie będzie się różnić od danego salonu ale to kwestia +/- 3zł

Opublikowano

A ja dziś dzwoniłem do omawianej tu Długołęki koło Wrocławia i fakt 1.5 h roboty 450zł. koszt wymiany z olejem zalecanym przez serwis:thumbup1:

Opublikowano
A ja dziś dzwoniłem do omawianej tu Długołęki koło Wrocławia i fakt 1.5 h roboty 450zł. koszt wymiany z olejem zalecanym przez serwis:thumbup1:

I tu mi coś nie pasuje. 94zł x 5L = 470zł (a gdzie tu robocizna).

Opublikowano

Pewnikiem mają swoje źródełko, albo jako serwis ASB olej kupują w hurcie i bankowo na tym jeszcze zarobią.

Opublikowano

Pewnikiem mają swoje źródełko, albo jako serwis ASB olej kupują w hurcie i bankowo na tym jeszcze zarobią.

Jedyne legalne źródło na oryginalny olej dla CVT to dystrybutor - nawet odliczając marżę autoryzowanego dealera nie wychodzi mi ta kwota. Śmierdzi mi to olejem zgodnym ze specyfikacją :eusathink:Nie chcę nikogo zniechęcać - to tylko moje przemyślenia...

Opublikowano

według równań mi też coś nie pasuje zapomniałem się spytać o tą rozbieżność cenową z ASO ale ich cena usługi kusi,jak by to sprawdzić:eusathink:

Opublikowano
według równań mi też coś nie pasuje zapomniałem się spytać o tą rozbieżność cenową z ASO ale ich cena usługi kusi,jak by to sprawdzić:eusathink:

Chyba jedyny sposób to zalać olej a później go spuścić :jerk:

Ewentualnie obecność przy wymianie oleju ale to pewnie nie będzie możliwe do wynegocjowania...