Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AVF] ESP i załączający się ABS

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam nastepujący problem:

zapala mi sie kontrolka esp podczas jazdy i gdy się świeci i przyśpieszam zaczyna mi działać ABS, na prostej i przy skręcaniu to samo. Wyłączyłem ESP i myslałem że jest ok, ale przy skręcaniu mimo wyłączonego ESP ponownie zaczeło się stukanie ABS-u. Sprawdziłem błędy i w 16 znalazł sie błą "01826 - Sensor for Steering Angle (G85): Supply Voltage Terminal 30". Został on skasowny i się nie pojawił mimo że objawy pozostały nadal. Wobec powyższego próbowałem przeprowadzic kalibrację czujnika skrętu i zauważyłem że wartość kąta skrętu przy prosto ustawionej kierownicy wynosi ok 70 st.

kier.jpg

Czy może ktoś miał podobną usterkę i jest w stanie pomóc ?

[br]Dopisany: 02 Styczeń 2012, 23:53_________________________________________________proszę o odpowiedź

Opublikowano

nie miałes nic grzebane przy zawieszeniu lub układzie kierowniczym

wymiana końcówek, drążków ?????

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

nic a nic, robiłm wymiane kiery na multi wiec może taśma poleciała, tak po lekturze podobnch wątków patrzę[br]Dopisany: 03 Styczeń 2012, 19:29_________________________________________________usterka usunięta po wymianie uszkodzonej taśmy !

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
  • Autor

jedak z czasu załącza mi się ten ABS ktoś może pomóc ?

Opublikowano

Dzieje się tak jak opisałeś nawet przy delikanym przyspieszaniu ?

Jeżeli tylko przy dynamicznym to włącza się ASR.

Opublikowano
  • Autor

sprostowanie to ESP kontrolka zapala się, dzieje się to podczas zwalniania nie zawsze zazwyczaj jak naparking wjeżdzam ;), ponowne uruchomienie silnika dopiero mi ja kasuje z czego to sie bierze. ???

Opublikowano

sprawdzałeś predkosci poszczególnych kół ?

Opublikowano
  • Autor

są jednakowe

Opublikowano

mam idetycznie z zapalaniem się esp i nie wiem też co jest tak więc podłączam się do tematu

Opublikowano
  • Autor

jest nas dwóch wiec problem zapewnie miały inne osoby, prosimy bardzo o wskazówki

Opublikowano
  • Autor

czy nikt poza nami nie spotkał się z taką sytuacją ?

Opublikowano
  • Autor

po wciśnięciu sprzegła lecz nie zawsze to sie dzieje

Opublikowano

Podmień od kogoś czujnik skrętu kierownicy, taśma może być ok a czujnik zły. Zobacz czy teraz masz 0 stopni na prostych kołach w 16 i daj znać.

Opublikowano
  • Autor

taśmę wyminiałem i wydawało się być ok, jednak jak pisałem co jakiś czas ten esp mi sie zapala

Opublikowano
  • Autor

taśmę razem z modulem wymieniałem, myślisz że by moglą być też walnięta, po wymianie na nową podczas testowej jazdy zapalił mi sie po raz pierwszy ten esp a przy ustawieniach kąt miałem w granicy błedu 2.5.

Opublikowano

To nie wiem może jakiś czujnik albo zbieżność w kołach sam nie wiem to tylko takie moje przemyślenia. To może jakaś wtyczka przy module kierownicy nie jest wpięta.

Opublikowano
  • Autor

wolnym czasem rozbiorę i złożę ponownie z kodowanie włącznie może akurat ..... ;)