kiblos Opublikowano 26 Marca 2008 Opublikowano 26 Marca 2008 witam wszystkich skoro już wolno mi pisać nowe tematy więc to robie a mianowicie mam taki problemik: mam w moim audi radio JVC i po wyjęciu kluczyka ze stacyjki kasuje mi sie wszystko tzn ustawienie equalizera, ostatnio słychana piosenka czy stacja radiowa o dziwo pamięta te zaprogramowane. i nie wiem czemu no ale to nie ja robiłem to przy oryginalnym radiu audi była taka mała kostka i została odcięta i nie wiem ale może to jest przyczyna ale w sumie to się nie znam ale nie grają tylne głośniki a tylne głośniki są oryginalne NOKII i jeden z nich jest większą kostka podłączony ze sporą ilością kabli. Chciałbym sie dowiedzieć czy jest jakaś możliwość zasilenia radia bez konieczności przekręcania kluczyka, no i co zrobić z tyłem bo chcę inne głośniki tak włożyć. pozdrawiam i z góry dzięki za pomoc :>
grippen Opublikowano 26 Marca 2008 Opublikowano 26 Marca 2008 to że kasuje ci się wszystko wynika z tego że nie masz podłączonego stałego + musi być to się nazywa potrzymanie pamięci więc musisz podłączyć ten plus
kiblos Opublikowano 26 Marca 2008 Autor Opublikowano 26 Marca 2008 heh nic mi to nie mówi w renault mam podłączone jak tutaj i tam wszystko git
Krycha Opublikowano 26 Marca 2008 Opublikowano 26 Marca 2008 Żółty i czerwony kabel z kostki iso złączasz i dajesz do zasilania radia Było na forum nie raz.
kiblos Opublikowano 26 Marca 2008 Autor Opublikowano 26 Marca 2008 a co z tylnymi głośnikami?? czemu to nie działa??
Krycha Opublikowano 26 Marca 2008 Opublikowano 26 Marca 2008 Jak masz nie ori radio to i tak oryginalna kostka Ci nie spasuje. Radzę Ci puść nowe kable prosto od radia do głośników pomijając ich wzmacniacz bo jest on dupnej jakości tak jak i kable. Ostatecznie możesz znaleźć kable odpowiedzialne za sygnał w ori wiązce. Z tego co mi wiadomo idzie do głośników 5 kabli 2 są od sygnału a 3 od zasilania.
Sys20 Opublikowano 27 Marca 2008 Opublikowano 27 Marca 2008 Tylne glosniki nie dzialaja poniewaz w tylnych glosnikach jest wzmacniacz, zeby nie bawic sie w ciagniecie kabli to mozna to zrobic w duzo prostszy sposob kupujac kostke do sterowania tym wzmacniaczem (50zl) wszystko elegancko pasuje ISO. polecam taka opcje bo jest szybka i prosta
sparki Opublikowano 27 Marca 2008 Opublikowano 27 Marca 2008 tylne głośniki grają bardzo ładnie i nie trzeba zadnych kablu puszczac tylko kupic cos takiego http://www.allegro.pl/item330664468_gniazdo_mini_iso_2rca_vw_audi_skoda_do_wzmacniacza.html
Krycha Opublikowano 27 Marca 2008 Opublikowano 27 Marca 2008 Za tyle to kupi nowe grube kable a nie będzie podłącze stare 10letnie kable i w dodatku cienkie. Jaki jest sens.. Ale jak wolicie przecież nie widać różnicy na oko
kiblos Opublikowano 27 Marca 2008 Autor Opublikowano 27 Marca 2008 @froger34 masz racje co dobry kabel to dobry kabel
Rekomendowane odpowiedzi