Jump to content
IGNORED

[B6 AWX] Wariujący zasięg paliwa na liczniku

maverick215

Recommended Posts

Panowie od jakiegoś czasu mam coś takiego że jak mam zasięg 50 km i przycisne pedał gazu do połowy albo do końca w zależności auto oczywiście się rozpędza a zasięg na Fisie pokazuje np. 120 km w zależności jak mocno przycisnę jak lekko to pokaże np 90 km a jak puszcze pedał gazu albo popuszczę nogę i lekko trzymam pokazuje spowrotem 50 km...

Odłącz aku na moment i zobacz co wtedy będzie się działo.

Odłącz aku na moment i zobacz co wtedy będzie się działo.

..z tym odłanczaniem aku różnie bywa :wink4: jeśli vag pod ręką to rób test zegarów :naughty:

pamiętam że on jak oddawał mi auto z warsztatu to już to zaczęło się dziać a byków nie było w samochodzie...

A co robił??

Też myślałem o teście ale ja wiem czy w tej sytuacji pomogą?? Zawsze można podpiąć nie zaszkodzi a pomóc może :wink4:

A może jeździsz cały czas na obrotach 1000RPM i jak dodasz gazu to silnik odżywa i z zadowolenia Ci pokazuje że przejedziesz więcej. Miało by to sens bo jak dajesz gaz do oporu to on się cieszy najbardziej i wtedy daje duzo przejechac :polew: :polew:

Ja bym obstawiał na czujnik paliwa w baku. Nie wiem jak u ciebie ale umnie jak postawię auto na podjeździe przodem w dół to potrafi zasięg spaść ze 120 do 60 km. Przy małej ilości paliwa w baku myślę że jest to normalne. Jeśli chodzi o kodowanie to wiele ci to nie pomoże bo kodowanie musi być do konkretnego typu samochodu, jak będzie inne to nie będzie to działało. A korektę można robić przy pełnym fisie ale w zakresie 15% +/-.