Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AWA] Brak ciepłego ogrzewania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! Mam problem z moją Audi A4 2.0 FSI . Problem polega na tym ,że nie ma wogóle ciepłego nawiewu z klimatronika .Przewody od nagrzewnicy przy temperaturze 90 stopni jeden zimny ,drugi ciepły. Po podłączeniu komputera nie wskazuje żadnych błędów.Proszę o szybką pomoc,ponieważ nadchodzi zima.

Opublikowano

A, co ze stanem płyn chłodzącego? Jest w normie, czy ubywa?

Można też odpowietrzyć nagrzewnicę, ale zapowietrzona (zagazowana) nagrzewnica może wskazywać na większy problem np. z uszczelką pod głowicą (moje doświadczenie).

Ponadto jest na forum płukanie nagrzewnicy http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=109917.0;highlight=nagrzewnicy

Opublikowano
  • Autor

Auto było sprawdzane pod kątem uszczelki i wszysko jest ok. A czy jesli nagrzewnica była by zatkana to przewody do niej były by jeden zimny jeden ciepły??? Mechanik mi powiedział ze nagrzewnica odpada , ponieważ chociaż troche by grzało , chociaż letnim powietrzem , a tu poprostu lód takie zimne. Mechanik zauważył również że możliwe że był montowany gaz ale czy to ma jakis związek z ciepłym pow???[br]Dopisany: 06 Styczeń 2012, 17:22_________________________________________________A stan płynu jest cały czas w normie

Opublikowano

Jeżeli jeden przewód do nagrzewnicy jest ciepły a drugi zimny, to znaczy, że jest problem z obiegiem płynu w nagrzewnicy. U mnie obecnie tak się dzieje.

Opublikowano
  • Autor

No mechanik mi mówił że mam słaby obieg w układzie . No jak myślisz co by tu pomogło??? Bo już mam ból głowy z tego powodu !

Opublikowano

A silniczek climatronika (ten ciepło-zimno) działa? sprawdzałeś?

Opublikowano

Może klapki od klimy się zawiesiły?

Opublikowano
  • Autor

No własnie nie wiem , jak sprwdzić te klapki?? Silniczek jak przełączam z HI na LO to słychać jak coś pracuje ale czy poprawnie nie wiem , jak to innaczej sprwdzić?? Mój zaprzyjażniony mechanik mówił że miał identyczny przypadek tylko z audi a6 ale też silnik 2.0 i szukał przyczyny 10 dni i nie znalazł po wymianie termostatu zaczeło grzać ale tylko na wysokich obrotach . Nie wiem czy sprawdzał nagrzewnice!! Pow mi żebym lepiej podjechał do serwisu ale wiem ile bd musiał tam zapłacic :(

Opublikowano

Zrób Nastawy Podstawowe Klimatronika - opis jest na forum (będzie potrzebny VAG)[br]Dopisany: 07 Styczeń 2012, 08:52_________________________________________________http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=71163.0;highlight=podstawowe+nastawy+klimatronika

Opublikowano
  • Autor

Byłem juz u elektryka wczesniej i pod kompem nie pokazywało żadnych błedów , nastawy podstawowe to wogóle co innego??[br]Dopisany: 07 Styczeń 2012, 10:10_________________________________________________jeszcze dodam że temperatura szaleje , bardzo powoli dochodzi do 90 stopni, a jak juz dojdzie to są momenty że nagle spadnie do 60 stopni , a dzisiaj nawet pokazywało 90 stopni i właczyły sie wiatraki i słychać było gotujący sie płyn . Co to może być czyzby termostat ???

Opublikowano

Byłem juz u elektryka wczesniej i pod kompem nie pokazywało żadnych błedów , nastawy podstawowe to wogóle co innego??[br]Dopisany: 07 Styczeń 2012, 10:10_________________________________________________jeszcze dodam że temperatura szaleje , bardzo powoli dochodzi do 90 stopni, a jak juz dojdzie to są momenty że nagle spadnie do 60 stopni , a dzisiaj nawet pokazywało 90 stopni i właczyły sie wiatraki i słychać było gotujący sie płyn . Co to może być czyzby termostat ???

Termostat i G62.

Opublikowano
  • Autor

co to jest G62 ?? czujnik temperatury cieczy dobrze pamietam?? jak tak to został wymieniony

[br]Dopisany: 07 Styczeń 2012, 12:29_________________________________________________termostat jak do mego modelu kosztuje 566zł troche drogo , jak myslicie wymieniać ten termostat?? czy lepiej poczekac? Pomóżcie .[br]Dopisany: 07 Styczeń 2012, 14:45_________________________________________________jest jeszcze jedna wada nie moge wyłaczyc przycisku econ , ale nie wiem czy te rzeczy sa jakos ze soba powiazane

Opublikowano

Nie może tak być żeby wąż z nagrzewnicy był zimny a drugi ciepły, to może wskazywać zatkaną nagrzewnicę , a słabe ciśnienie w układzie chłodzenia może wskazywać walniętą pompę wody

Opublikowano
  • Autor

Nie może tak być żeby wąż z nagrzewnicy był zimny a drugi ciepły, to może wskazywać zatkaną nagrzewnicę , a słabe ciśnienie w układzie chłodzenia może wskazywać walniętą pompę wody

Mam pytanie czy jak nagrzewnica jest zatkana to nie bd słabe Cisnienie??

Opublikowano

kolego ja mialem podobnie ale wyczyscilem caly uklad i teraz jest juz wszystko dobrze :)

Opublikowano

a co masz na myśli "wyczyściłem układ" ?

Opublikowano
  • Autor

Witam ponownie chciałbym wszyskim podziekować za podpowiedzi , problem został rozwiazany , problem tkwił w termostacie i pompie wodnej . Pozdrawiam i zamykam temat i jeszcze raz wielkie dzieki!!