Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AJM] Zestaw hamulcowy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Co myślicie o tym zestawie? Może coś proponujecie lepszego? Czekam na wasze opinie.

Zestaw proponowany do Audi A4 Avant B5 1.9 TDI 116 Km 2000 r.

Opis

TARCZE HAMULCOWE (komplet 2 sztuk)

* Oś przednia

* Tarcz hamulcowa wentylowana

* Grubość tarczy hamulcowej 25 mm

* Średnica tarczy hamulcowej 288 mm

* Wysokość tarczy hamulcowej 46,5 mm

* Ilość otworów: 5

KLOCKI HAMULCOWE ATE (komplet na oś przednią)

* System hamulcowy: Ate

* Długość [mm]: 156

* Wysokość [mm]: 71

* Grubość [mm]: 20,4

* Ilość wskaźników zużycia okładzin: 2

http://www.allegro.pl/item336355599_tarcze_ate_powerdisc_klocki_passat_audi_a6_a4.html

Opublikowano

Cena jest dobra, produkt też więc śmiało możesz kupować.

Opublikowano

ATE dobra firma we wszystkich samochodzikach miałem ATE i chwalę sobie :th:

Opublikowano
  • Autor

ok. dziękuję za opinię.

POWERDISC - czy to są sportowe klocki? Jeśli tak to czy jest sens je wstawiać do 115 KM samochodu. Wydaje mi sie że sportowe na pewno są droższe, chyba że się mylę. :gwizdanie:

[br]Dopisany: 27 Marzec 2008, 21:04 _________________________________________________Może komuś się przyda. Wyszukiwanie klocków oraz tarcz hamulcowych firmy ATE.

1. Wchodzimy na stronę:

http://webshop.tecdoc.net/ows6/en/716A112C10CF3EDA746E0EDE4D028E13.srv?view=VIndexFramesetJsp

2. Klikamy w Vehicles

3. Wybierz markę :audi:

4. model auta

5. rodzaj silnika "Type"

6. Wybierz z drzewka "Brake System"

7. Wybierz "Disc Brake" - tarcze

8. Wybierz "Brake Pad Set" - klocki

9. Otworzy Ci się nowe okno, gdzie wybierasz klocki

- na przód auta "FRONT Axle"

- na tył auta "REAR Axle"

Po wybrani naciśnij klawisz "DONE"

10. Wyświetli się lista dostępnych klocków hamulcowych, lub tarcz w zależności co wybierzemy (format 13.xxxx-xxxx.x)

Z wyświetlonym numerem na pewno łatwiej będzie można kupić układ hamulcowy. :>

Nie jestem pewny czy chodzi ta stronka pod Internet Explorer na Firefox na pewno!

Opublikowano

Tylko się upewnij że masz tarcze 288mm, bo wg ETKI w Twoim modelu występowały także 280mm

Opublikowano
  • Autor

Czy ktoś ma jakiś pomysł jak to sprawdzić bez odkręcania koła?

Opublikowano

VIN w serwisie, nie wiem czy w kodach wyposażenia to jest-jeśli tak to może się udać sprawdzić samemu, poza tym zacisk 288 to Ate, a 280 Lucas (o ile pamiętam), zresztą ile to roboty (chyba mniej niż odsyłanie paczki) odkręcić jedno koło?

Opublikowano

ok. dziękuję za opinię.

POWERDISC - czy to są sportowe klocki? Jeśli tak to czy jest sens je wstawiać do 115 KM samochodu. Wydaje mi sie że sportowe na pewno są droższe, chyba że się mylę. :gwizdanie:

[br]Dopisany: 27 Marzec 2008, 21:04 _________________________________________________Może komuś się przyda. Wyszukiwanie klocków oraz tarcz hamulcowych firmy ATE.

1. Wchodzimy na stronę:

http://webshop.tecdoc.net/ows6/en/716A112C10CF3EDA746E0EDE4D028E13.srv?view=VIndexFramesetJsp

2. Klikamy w Vehicles

3. Wybierz markę :audi:

4. model auta

5. rodzaj silnika "Type"

6. Wybierz z drzewka "Brake System"

7. Wybierz "Disc Brake" - tarcze

8. Wybierz "Brake Pad Set" - klocki

9. Otworzy Ci się nowe okno, gdzie wybierasz klocki

- na przód auta "FRONT Axle"

- na tył auta "REAR Axle"

Po wybrani naciśnij klawisz "DONE"

10. Wyświetli się lista dostępnych klocków hamulcowych, lub tarcz w zależności co wybierzemy (format 13.xxxx-xxxx.x)

Z wyświetlonym numerem na pewno łatwiej będzie można kupić układ hamulcowy. :>

Nie jestem pewny czy chodzi ta stronka pod Internet Explorer na Firefox na pewno!

POWERDISC to są tarcze nie kloce :). Bardzo dobre jeśli bierzesz jakość do ceny. Gorzej z klockami ATE, są bardzo bardzo miękkie, i mocno pylą. Lepsze np Ferodo.

[br]Dopisany: 28 Marzec 2008, 17:57 _________________________________________________

VIN w serwisie, nie wiem czy w kodach wyposażenia to jest-jeśli tak to może się udać sprawdzić samemu, poza tym zacisk 288 to Ate, a 280 Lucas (o ile pamiętam), zresztą ile to roboty (chyba mniej niż odsyłanie paczki) odkręcić jedno koło?

zacisk 280 jest FSIII tak jak mówisz. ATE ma 288 i 312mm które są notabene identyczne często.

Opublikowano

zestawik ATE Powerdisc 24.0325-0105.1 + Klocki ATE 13.0460-7110.2 zakładałem w zeszłe lato i mogę zdecydowanie polecić bo sie w pełni sprawdzają.

jedna tylko uwaga - jeśli ktoś oczekuje od tych tarcz "sportowych osiągów" to jest w błedzie. Tarcze pomimo swoich nacięć i sportowego charakteru takimi nie są. Dlaczego? Otóż rowek tego w tego typu nacięciach się zapieka i zapycha a jego funkcja (odprowadzania gazów powstałych w wyniku tarcia) raczej jest nikła.

Jeżeli ktoś naprawdę oczekuje lepszych haluców to musi szukać nawiercanych tarcz.

Opublikowano

zestawik ATE Powerdisc 24.0325-0105.1 + Klocki ATE 13.0460-7110.2 zakładałem w zeszłe lato i mogę zdecydowanie polecić bo sie w pełni sprawdzają.

jedna tylko uwaga - jeśli ktoś oczekuje od tych tarcz "sportowych osiągów" to jest w błedzie. Tarcze pomimo swoich nacięć i sportowego charakteru takimi nie są. Dlaczego? Otóż rowek tego w tego typu nacięciach się zapieka i zapycha a jego funkcja (odprowadzania gazów powstałych w wyniku tarcia) raczej jest nikła.

Jeżeli ktoś naprawdę oczekuje lepszych haluców to musi szukać nawiercanych tarcz.

potwierdzam słowa Mirona

nie zgodzę się tyko, że trzeba szukac nawiercanych tarcz...też niewiele daje :thumbdown:

prawda jest taka, żeby iśc w większe średnice :th: