HaVoK 0 Posted January 6, 2012 Share Posted January 6, 2012 Witam! Czy istnieje sposób żebym mógł korzystać jednocześnie z jednego kompa razem z drugą osobą? Wyjaśniam o co mi dokładnie chodzi: Do kompa podpięty monitor + TV i teraz ja chce sobie grać na TV (na padzie) a kobitka chce sobie w tym samym czasie śmigać po necie itp. I najlepiej jakby oprócz obrazu dzieliło dźwięk na głośniki od kompa i od TV. Pozdrawiam! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Czaro_22 0 Posted January 6, 2012 Share Posted January 6, 2012 Z tego co mi wiadomo to nie ma takiej możliwości (sam próbowałem kiedyś takie coś zrobić i się udało wiec kupiłem laptopa ), chyba że się mylę to niech mnie ktoś poprawi Link to comment Share on other sites More sharing options...
danielo 1 Posted January 6, 2012 Share Posted January 6, 2012 A nie lepiej i łatwiej kup notbuka kobiecie będzie buszować po necie,a Ty spokojnie sobie grasz :gwizdanie: Link to comment Share on other sites More sharing options...
SilentMan 0 Posted January 6, 2012 Share Posted January 6, 2012 Jak najbardziej da się coś takiego zrobić - kwestia odpowiedniej karty graficznej i dźwiękowej i ich ustawienia. Jedynie co do klawiatury i myszki pomysłu nie mam - chyba że do gry byłby inny sterownik np. pad na USB Link to comment Share on other sites More sharing options...
HaVoK 0 Posted January 6, 2012 Author Share Posted January 6, 2012 Jak najbardziej da się coś takiego zrobić - kwestia odpowiedniej karty graficznej i dźwiękowej i ich ustawienia. Jedynie co do klawiatury i myszki pomysłu nie mam - chyba że do gry byłby inny sterownik np. pad na USB Karta graficzna Radeon HD 6670 podłączona do TV kablem HDMI, karta dźwiękowa zintegrowana, ale w sumie nie ma przymusu żeby dźwięk był, przynajmniej dopóki gram w rajdówki muzyke sobie mogę włączyć i jakoś będzie. I klawiatura też nie potrzebna bo jest PAD. Starałem się dzisiaj grzebać w opcjach, ale jedyne co widzę to opcja rozszerzenia ekranu. Ale to mnie nie urządza, bo jak sobie gram to babka siedzi na "Fejsie" i klikając blokuje mi gre. Tzn jej przeglądarka tak jakby była na wierzchu a moja giera "w tle"... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Czaro_22 0 Posted January 7, 2012 Share Posted January 7, 2012 Polecam lekturę http://forum.pclab.pl/topic/632779-2-ekrany-dwa-pulpity/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
pastaldo 4 Posted January 7, 2012 Share Posted January 7, 2012 w Windowsie jest to cieżkie do ogarnięcia jesli w ogóle możliwe. Linuxy maja coś takiego że może być wielu uzytkowników jednocześnie zalogoanych i sobie nie przeszkadzają. Wtedy przypisanie urządzeń do uzytkoników dało by rade ale w Windowsie raczej nie do ogarnięcia bynajmniej w takim stopniu żebyście oboje byli zadowoleni Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts