Jump to content
IGNORED

[B6 AVB] audi concert brak kodu a odłączenie akumulatora

Recommended Posts

Witam

W swoim Audi posiadam radio Audi Concert, natomiast nie posiadam do niego kodu i teraz jeżeli odłączę akumulator to po ponownym podłączeniu radyjko wystartuje bez problemów czy też będzie chciało kod ?

Powinno wystartować bez problemów, bo zapamiętuje VIN auta, w którym było ostatnio założone. Ja swoją BNS odłączyłem, podpiąłem inne radio, wpisałem kod i odpaliłem je, a po 1 dniu założyłem znowu BNS i bez problemów się uruchomiła, bez podawania jakichkolwiek kodów. Z concertem powinno być podobnie.

Witam

W swoim Audi posiadam radio Audi Concert, natomiast nie posiadam do niego kodu i teraz jeżeli odłączę akumulator to po ponownym podłączeniu radyjko wystartuje bez problemów czy też będzie chciało kod ?

Jak nie był nigdy zmieniane i jest ORI z twojego auta to nie bedzie problemow :)

ok Panowie dzięki za info

sprawdzone rzeczywiście nie było żadnych problemów radyjko gra :)

też to przechodziłem , radio concert oryginał odpiąłem aku zapiąłem działa , włożyłem chorusa wpisałem kod , odpiąłem je od zasilania i po wpięciu pamiętało , po jakimś czasie zmieniłem na navi plusa i myśle że jak z tamtymi a tu qpa safe wyskoczyło...

czyli czeka mnie płacenie kasy w audi.... za głupi kod [br]Dopisany: 11 Styczeń 2012, 02:40_________________________________________________Chyba że są inne sposoby prócz giełdy ? nie pieszy mi się z tym bardzo bo potrzebny mi będzie jak będę sprzedawał auto za ok rok/dwa, na razie włożyłem pionka 2din dvd bo symphony II to jakaś porażka .

Jak to radio było w aucie fabrycznie to kod dostaniesz w ASO za darmo.

Na 1000% nie dostaniesz za darmo, bo sam miałem problem z moim Symphony, fabryczne wyposażenie i nie zmieniane.

Rozładował się aku i radyjko zażądało kodu, i niestety zawiozłem do punktu CarAudio bo tam kosztowało rozkodowanie 70 zł a w ASO zażyczyli sobie 250 zł.

znajomy miał taki problem w passacie i też w jednym Vw chcieli 150zł (Katowice) a Kraków już 70zł to pojechaliśmy do Krakowa bo po drodze mieliśmy też tego nie rozumiem że jedni mają taką cenę a drudzy inną zwłaszcza że to i to aso vw tak czy tak popytam po różnych audi może ktoś zrobi za free albo tanio :)

A co najciekawsze to w książce z radia pisze że jak się zgubi ten kod to nieodpłatnie w salonie go otrzymamy ,ale to w europie nie w polsce. ;(