Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Problem z centralnym zamkiem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie :) jestem nowym uzytkownikiem forum ... i zarazem swiezym posiadaczem audi a 4 b5 1.6 gaz 96 r Mam problem z centralnym zamkiem a mianowicie w ogole nie reaguje :/ bezpieczniki ok zasilanie dochodzi do pompy silnik w pompie dziala ale tylko jak bezposrednio podlacze zasilanie do silnika ... jednakze jak podlacze zasilanie do tych bolcow (cienki i gruby) nie ma zadnej reakcji :( po przekreceniu kluczyka slychac tylko takie cykniecie w pompie No i nie dziala podswietlenie gdy otwieram drzwi ... nie mam pojecia co to moze byc jesli macie jakies pomysly to bylbym rad o odpowiedz :) pozdrawiam ...[br]Dopisany: 07 Styczeń 2012, 22:04_________________________________________________jest ktos w stanie mi pomoc ?

Opublikowano

Pompka centralnego wyzionęła ducha? Jak nic nie działa to co innego? jaki masz nr pompki? spisz i poszukaj na szrotach bądż na Alledrogo (ale na szrotach powinno być taniej) lub podmień jak możesz i będziesz pewny czy inna działa. Metodą prób i błędów. Podświetlenie jest sterowane właśnie przez pompke centralnego ale najpierw :szukaj: w większości przypadków tak znajdziesz odpowiedż :)

Opublikowano

mysle rowniez ze to bedzie wina pompki skoro nic nie dziala bo z tego co wiem to rowniez ona jest odpowiedzialna za tzw modul komfortu czyli oswietlenia itp wiec mysle ze zacznij kolego od pompki

Opublikowano

Jeśli podłączyłeś zasilanie bezpośrednio do silnika pompki a dwa przewody od niej były połączone z płytka - to pozamiatane. Spalony jest układ na płytce. Z tego co piszesz , to wcześniej podając napięcie na styki w gnieździe / dwa okrągłe bolce - cieńszy plus i grubszy minus/ pompka się nie odzywa- tak ma być . Pompka potrzebuje jeszcze sygnału / plus i na przemiennie minus lub z bagażnika 2 x minus/ . Ale w twoim przypadku jest chyba już kres życia tej pompki. Domyślam się ,że chodzi o nr 4D0 862 257A , ale mogła być też i inna końcówka literowa jeśli była trzecia wtyczka .

Opublikowano
  • Autor

jest maly przelom !!! dalem ta pomke do elektryka znalazl 2 zimne luty i jedna sciezka byla prerwana w elektronice ... za pierwszym razem nie zdzialo za 2 tak ... podsumowujac raz dziala raz nie macie jakies pomysly co jeszcze moze byc nie tak ?? i dokaldnie mam ten numer pomki :)

Opublikowano

mozliwe ze bedzie wiecej zimnych lutow albo sprawdz przewody i wtyczki bo mozliwe ze cos nie laczy. ja tak mialem z miganiem kierunkow przy zamykaniu i otwieraniu migal tylko jeden i wina lezala we wtyczce poruszalem i teraz jest wszystko dobrze

Opublikowano
  • Autor

dobra dzieki :) to smigam sie pobawic z kablami :) zdam relacje jak wroce z garazu :)[br]Dopisany: 12 Styczeń 2012, 11:04_________________________________________________sprawa wyglada nastepujaco : pomka dzala tylko gdy lekko ja pukne :/ styki przy kablach sa ok ...

Opublikowano

To sprawdź jeszcze raz luty na pinach z zasilania i sterowania / druga wtyczka/ sprawdź luty mocowania tego układu przełączjącego / z elektromagnesem/ tam są mikrodrgania i mogły luty puścić. reszta chyba nie dasz rady - przekaźniki, ale to raczej się nie zdarza.

Opublikowano
  • Autor

znalazlem chyba jeszcze jeden zimny lut bynajmniej tak mi sie wydaje bo w okol tego lutu jest tak jakby takie pekniecie to moze byc to ??

Opublikowano

Tak, wszystkie takie ślady "kółeczek" wokół pina - trzeba poprawić . Tylko delikatnie , żebyś długo miejsca nie nagrzewał

Opublikowano

Pompki zyjace własnym zyciem to w 90% przypadkow zimne luty wlasnie. Ten typ tak ma:gwizdanie:

Opublikowano
  • Autor

po lutowaniu wszytko dzila idealnie :) dziekuje wszsytkim za pomoc :) zamykam posta... :) do nastepnego ....