maroo1991 Opublikowano 8 Stycznia 2012 Opublikowano 8 Stycznia 2012 Witam. Chciałem się dowiedzieć jak włącza się TV w RNS-D. Ostatnio przypadkiem włączyło mi się, ale jechałem samochodem i wyskoczył obrazek że z uwagi na bezpieczeństwo tv nie da się otworzyć, zatrzymaj samochód. Za chiny ludowe nie dam rady tego włączyć drugi raz. Pomocy. A jeśli chodzi o tuner tv to w bagażniku w avancie mam coś po lewej stronie za boczkiem, jakąś czarną skrzynię
danielo Opublikowano 8 Stycznia 2012 Opublikowano 8 Stycznia 2012 Przecież masz klawisz funkcyjmy navigation/cd/tv naciskasz i wybierasz :>
krystian821 Opublikowano 8 Stycznia 2012 Opublikowano 8 Stycznia 2012 Tak ta czarna skrzynka to tuner tv wlaczasz tak jak kolega napisal wyzej,napisz jak ci odbiera bo ja mam chyba cos nie tak bo mam tylko snieg.
danielo Opublikowano 8 Stycznia 2012 Opublikowano 8 Stycznia 2012 napisz jak ci odbiera bo ja mam chyba cos nie tak bo mam tylko snieg. To pewnie padł Ci tuner podepnij VAG powinno wykazać błąd.
krystian821 Opublikowano 8 Stycznia 2012 Opublikowano 8 Stycznia 2012 Ciezko sie polaczyc przez mojego vaga -mam kkl ponoc przez can idzie bez problemu,ale jak juz sie polaczylem to nie bylo zadnych bledow,kodowanie prawidlowe ale z poziomu radia nawet w ustawienia nie moge wejsc,jak rozkrece boczek to zobacze jaki mam nr tunera moze ktos zmienil na inny niepasujacy.jaki wogole powinien miec nr?
wrclaguna Opublikowano 9 Stycznia 2012 Opublikowano 9 Stycznia 2012 Potrzeba jakiś lepszy kabel ci Jak masz snieg na ekranie sprawdz ustawienia na RNS D jakie masz ( system TV ) Menu anteny tunera TV - Włączamy system RNS-D. - Naciskamy i trzymamy przyciski [AM] oraz [TONE], aż menu tunera TV się pojawi. - Puszczamy przycisk.
maroo1991 Opublikowano 10 Stycznia 2012 Autor Opublikowano 10 Stycznia 2012 Przecież masz klawisz funkcyjmy navigation/cd/tv naciskasz i wybierasz :> no zgadza się mam ale jak go wciskam to zmienia się tylko na płyty, albo radyjko czarna skrzynka jest, więc dlaczego nie działa ?
wrclaguna Opublikowano 10 Stycznia 2012 Opublikowano 10 Stycznia 2012 Przecież masz klawisz funkcyjmy navigation/cd/tv naciskasz i wybierasz :> no zgadza się mam ale jak go wciskam to zmienia się tylko na płyty, albo radyjko czarna skrzynka jest, więc dlaczego nie działa ? sa jakies błedy w NAVI ? Daj fote jakie ikonki ci sie wyswietlaja
krystian821 Opublikowano 10 Stycznia 2012 Opublikowano 10 Stycznia 2012 U mnie mozna przelaczyc na TV ale opcja o ktorej pisales AM+TONE nic nie daje tzn nic sie nie wyswietla jak dlugo bym nie trzymal.
maroo1991 Opublikowano 11 Stycznia 2012 Autor Opublikowano 11 Stycznia 2012 Przecież masz klawisz funkcyjmy navigation/cd/tv naciskasz i wybierasz :> no zgadza się mam ale jak go wciskam to zmienia się tylko na płyty, albo radyjko czarna skrzynka jest, więc dlaczego nie działa ? sa jakies błedy w NAVI ? Daj fote jakie ikonki ci sie wyswietlaja nic się nie wyświetla, błędów nie ma. wszystko działa jak należy, nawigacja działa dobrze wraz z lektorem, tylko jak wciskam radio\cd\tv. to zmienia mi się albo na radio, albo na płyty, myślałem że tv włącza się w jakiś inny sposób. tak jak piszę, wyskoczyło mi ostatnio czarne okienko w trakcie jazdy że nie da się oglądać tv jeśli smaochód jest w ruchu i że to wszystko dla mojego bezpieczeństwa itp itd, a ja mam podzielną uwagę
powaguspisz Opublikowano 12 Stycznia 2012 Opublikowano 12 Stycznia 2012 Panowie mam ten sam kłopot, mam RNS-D ma konsoli jest Navigation/CD/TV i jest kłopot bo po naciśnięciu przełańcza mi się tylko CDi TUNER radio a na TV nawet nie wchodzi a mam w bagażniku puchę w lewym nadkolu. Ktoś może stwierdić czy gdzieś coś mam odłączone czy jak ??
wrclaguna Opublikowano 12 Stycznia 2012 Opublikowano 12 Stycznia 2012 Panowie mam ten sam kłopot, mam RNS-D ma konsoli jest Navigation/CD/TV i jest kłopot bo po naciśnięciu przełańcza mi się tylko CDi TUNER radio a na TV nawet nie wchodzi a mam w bagażniku puchę w lewym nadkolu. Ktoś może stwierdić czy gdzieś coś mam odłączone czy jak ?? Sa jakies błedy w NAVI ? Ustawiasz gałką na TV w SETUP ?
krystian821 Opublikowano 12 Stycznia 2012 Opublikowano 12 Stycznia 2012 Tak sie dzieje jak odlaczysz kabel od tunera-opcja tv znika z radia mozna przelaczyc tylko na cd/tuner.[br]Dopisany: 12 Styczeń 2012, 16:01_________________________________________________ Ustawiasz gałką na TV w SETUP ? tzn?jest taka mozliwosc w rns-d
maroo1991 Opublikowano 12 Stycznia 2012 Autor Opublikowano 12 Stycznia 2012 Tak sie dzieje jak odlaczysz kabel od tunera-opcja tv znika z radia mozna przelaczyc tylko na cd/tuner.[br]Dopisany: 12 Styczeń 2012, 16:01_________________________________________________ Ustawiasz gałką na TV w SETUP ? tzn?jest taka mozliwosc w rns-d gdzie to sie to podpina co napisałeś? w setupie nie ma nic o tv. podejrzewam że jak dopiero włączysz tv to możesz coś dłubać w ustawieniach
powaguspisz Opublikowano 13 Stycznia 2012 Opublikowano 13 Stycznia 2012 Witam Panowie. Pytanie czy ktoś ma jakąś instrukcję wyjęcia NAVIGACJI RNS-D ze środkowego panelu DUZA. Jak ją wyjąć by zobaczyć czy jest podłączona antena bo nie łapie mi sygnału i mam błąd anteny być mozę zwalona albo jej wogle nie mam.
krystian821 Opublikowano 13 Stycznia 2012 Opublikowano 13 Stycznia 2012 Przy wszystkich naroznikach nawigacji masz takie waskie szczelinki wkladasz tam albo specjalne wyjmaki albo cos sobie dorabisz na ich wzor ew pilniczki do paznokci i ciagniesz,wczesniej musisz wyjac uchwyt na kubek,przynajmniej u mnie tak jest.tak to wyglada http://allegro.pl/wyjmaki-klucze-do-nawigacji-mcd-mfd-rns-e-rns-d-i1967455362.html
powaguspisz Opublikowano 14 Stycznia 2012 Opublikowano 14 Stycznia 2012 Super, dzieki wielkie za podpowiedz to napewno pomoże , wyjmaki sobie dorobie albo zamówie cena śmieszna a więc nie ma kłopotu a powiedz jak wygrzebać podstawkę na napoje ?? Nigdy tego nie robiłem nie wiem jak zabrać się za to by nie połamać nic.
krystian821 Opublikowano 14 Stycznia 2012 Opublikowano 14 Stycznia 2012 Lepiej sobie dorob bo te z allegro to kicha wiem bo kupilem takie,strasznie sie gna i mozna sobie palce pociac,zeby wyciagnac uchwyt musisz sciagnac element tapicerki nad uchwytem,musisz go pociagnac do siebie jest na dwa wciski,pozniej w uchwycie tz w jego obudowie od gory masz dwie szczelinki wsadzasz tam srubokrety zeby zwolnic zaczepy i wysuwasz caly uchwyt wraz z obudowa do siebie.
Rekomendowane odpowiedzi